top of page

RECEPT spaghetti met artisjokken, 'nduja, broodkruim & peterselie

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

Artisjokken (1 blik), uitgelekt

1 grote teen knoflook, fijngehakt

400 gr. spaghetti all’uovo

Olijfolie, vergine

1 sjalot, gesnipperd

Scheutje witte droge wijn (ca. 1/3 glas)

2 ½ eetlepels ‘nduja

2 tl. tomatenpuree

2 ½ eetlepels platte peterselie, fijngehakt

Zout

Zwarte peper, versgemalen

(Weinig) Parmezaanse kaas naar smaak voor bestrooien pasta, geraspt

Oud witbrood, 40 gr., verkruimeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Snijd de artisjokharten doormidden. Breng een grote pan met water aan de kook, zout het water. Verwarm olijfolie in een kleine koekenpan, doe hierin het broodkruim en bak krokant, bestrooi met zout en versgemalen peper. Zet weg. Fruit ondertussen in een andere pan de sjalot in wat olie, en ook kort de knoflook (mag niet donker worden). Voeg de ‘nduja toe aan het uimengsel laat langzaam oplossen, daarna de tomatenpuree,  verwarm en roer los. Blus af met witte wijn. Kook de spaghetti gaar. Voeg ondertussen de artisjokharten toe aan de saus, verwarm op een laag pitje. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af, meng de saus door de spaghetti en peterselie. Bestrooi met het broodkruim en weinig Parmezaanse kaas, serveer direct.  

 

bottom of page