RECEPT spaghetti met romige pompoensaus, cavolo nero en krokant gebakken pancetta of pompoenpitten
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
400 gr. spaghetti
300 gr. pompoen, geschild & in stukjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 gesnipperd sjalotje
200 gr. cavolo nero, in kleine stukken gesneden
olijfolie
cayennepeper
zout
Peper
​Vega(n) optie:
1 hand pompoenpitten
Optie met vlees:
200 gr. pancetta, fijngehakt
60 gr. geraspte Parmezaan of pecorino
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 4 min.
​
Zet een grote pan met water op, breng aan de kook en een pan met de pompoenblokjes. Bak de pancetta langzaam uit of rooster de pompoenpitten voor de vegetarische/vegan variant. Fruit de sjalot en knoflook in olie. Roerbak de cavolo nero 10 minuten lang in olie, zet weg. Kook de pasta gaar ondertussen. Giet de pompoenblokjes af als ze gaar zijn, bewaar 3-4 el. kookvocht. Pureer de pompoen met het kookvocht, het uimengsel, een snufje cayennepeper en zout en peper en zonodig wat olijfolie.
Giet de spaghetti af, roer de pompoenpuree erdoorheen. Strooi er de pancetta of pompoenpitten overheen, leg er wat cavolo nero op en bestrooi met geraspte kaas.
​
​
​
​
​