RECEPT stoofsla met pijnboompitten, ansjovis, kappertjes, olijven en rozijnen
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
2 kroppen romaine sla (of krul/frisée sla)
50 gr. pijnboompitten
Versgemalen zwarte peper
3 ansjovisfilets uit blik
1 teen knoflook
Snufje cayennepeper
Olijfolie, extra vergine
1 ½ eetlepel kappertjes
12 zwarte olijven, fijngehakt
Klein scheutje witte wijn
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 10 min, voorbereidingstijd: 1 min.
​
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze bruinen. Laat de rozijnen weken in water. Was de sla. Snijd de sla in repen in de lengte. Verhit olijfolie in een wok. Voeg de ansjovis toe, pers de knoflook uit, bak heel kort en roerbak de slarepen op hoog vuur, onder voortdurend roeren, doe de afgegoten rozijnen erbij. Voeg een klein scheutje witte wijn toe, de kappertjes en olijven en als laatste de pijnboompitten. Breng op smaak met een snufje cayennepeper en wat peper. Serveer direct.
​
​
​
​
​
​
​