
RECEPT supersnelle courgettesoep met pesto en basilicum
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
4 courgettes, in stukken
gesneden
1 grote ui, gesneden
Potje groene pesto
Versgemalen zwarte peper
1,3 liter water
4 blokjes kippen- of
Groentebouillon
Cayennepeper
Olijfolie, vergine
Garnering: 10 blaadjes basilicum
Optioneel: wat geroosterde
pijnboompitjes (2 eetlepels ca.)
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 1 min.
​
Fruit de ui in een koekenpan. Bak ondertussen de courgette licht aan in een soeppan met een dikke bodem. Voeg de ui toe, bouillonblokjes, water en breng aan de kook op hoog vuur, kook 10 minuten. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en een snufje cayennepeper. Scheur de blaadjes basilicum. Serveer in kommen, verdeel de basilicum erover, een theelepel pesto per kom en evt. pijnboompitjes.
​