
RECEPT tagliata sous vide gegaard met rucola en Parmezaanse kaas
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
1 kilo bavette of ossenhaas vacuum verpakt
1,5 zak rucola
Goede extra vergine olijfolie
Balsamico azijn
Parmezaanse kaas, flinters naar smaak (hoe ouder, hoe beter)
Zout
Versgemalen zwarte peper
​
Nodig:
Sous vide apparaat en een grote soeppan
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 5-10 min., voorbereidingstijd: 2 uur.
​
Verwarm een grote soeppan met water met het sous vide apparaat tot 52,5 graden. Zet de timer op 2 uur. Doe het vlees vacuum verpakt in het water.
​
Vlak van tevoren Parmezaanse kaas in flink veel flinters schaven met een kaasschaaf. Haal het vlees uit het water, verwijder de vacuumzak. Laat even rusten en snijd in niet al te dunne plakken. Verdeel de rucola over een grote schaal, verdeel de plakken vlees erover, bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Besprenkel met olijfolie en balsamico. Verdeel de flinters Parmezaanse kaas erover en serveer direct.
​
NB Je kunt het vlees ook langer met het sous vide apparaat in de pan laten. Het wordt niet gaarder. Ideaal dus voor etentjes.
​
​