
RECEPT romige tagliatelle, paddestoelen, Parmezaan en geschaafde gepekelde eidooier
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
400 gr. tagliatelle
1 klein pakje room (200 ml)
4 eierdooiers
400 gr. paddestoelen
100 ml witte wijn
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
60 gr. geraspte Parmezaanse kaas
zout
peper
300 gr. zout
300 gr. suiker
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 1-2 dagen
​
Mix 300 gr. zout en 300 gr. suiker. Doe de helft in een kom en maak er vier kuiltjes in. Doe de vier eidooiers elk in een kuiltje. Bedek met de rest van het suiker&zout mengsel en zet 1 dag in de koelkast. Daarna nog max. 2 dagen houdbaar. Hoe langer je de eidooiers onder het zout-suikermengsel zet, des te beter kun je de gedroogde eidooier raspen.
​
Veeg voorzichtig het zout-suiker mengsel van de eierdooiers.
​
Zet een grote pan met een ruime hoeveelheid water op. Breng aan de kook. Veeg ondertussen de paddestoelen schoon met een borsteltje. Fruit de ui in olijfolie tot glazig. Bak de paddestoelen mee op hoog vuur, blus af met de witte wijn, bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper tot ze bijna gaar zijn, roer regelmatig en voeg de room toe, verwarm en proef (zonodig wat extra zout en peper toevoegen), iets laten inkoken. Kook de pasta gaar. Giet af, roer het paddestoelen mengsel erdoorheen.
Verdeel over vier borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en rasp er de eidooiers overheen.
​
​
​
​​
​