top of page

RECEPT Thaise zoete aardappelsoep met rode curry & Thaise basilicum

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

900 gr. zoete aardappels, geschild, in blokjes gesneden en gewassen

1 ui, gesnipperd

3 blokjes kippen- of groentebouillon

Rode curry pasta naar smaak

3 stengels citroengras

1 liter kokosmelk

1 rode paprika, gewassen en grof gesneden

Olie

250-300 ml. water

Geraspte kokos naar smaak

10 kaffir lime blaadjes

14 blaadjes Thaise basilicum, fijngehakt

1 groen pepertje, fijngehakt

Sap van 1 limoen

Zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 5 min.

 

Nodig: staafmixer

 

Fruit de ui en paprika in olie glazig. Kook ondertussen de zoete aardappelstukjes in kokosmelk, met rode curry naar smaak, kaffir lime blaadjes en de gekneusde stengels citroengras en groene peper met  water en blokjes bouillon. Voeg de ui en paprika toe. Kook totdat de zoete aardappel gaar is.  Citroenstengels en kaffir lime blaadjes verwijderen. Pureer met de staafmixer, roer het limoensap erdoorheen.  Proef, voeg zonodig nog wat rode currypasta toe of wat zout. Strooi wat kokosrasp door de soep, even doorroeren. Soep in kommen doen, bestrooien met Thaise basilicum en direct serveren.

 

 

 

 

bottom of page