RECEPT Thaise zoete aardappelsoep met rode curry & Thaise basilicum
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
900 gr. zoete aardappels, geschild, in blokjes gesneden en gewassen
1 ui, gesnipperd
3 blokjes kippen- of groentebouillon
Rode curry pasta naar smaak
3 stengels citroengras
1 liter kokosmelk
1 rode paprika, gewassen en grof gesneden
Olie
250-300 ml. water
Geraspte kokos naar smaak
10 kaffir lime blaadjes
14 blaadjes Thaise basilicum, fijngehakt
1 groen pepertje, fijngehakt
Sap van 1 limoen
Zout
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 5 min.
​
Nodig: staafmixer
Fruit de ui en paprika in olie glazig. Kook ondertussen de zoete aardappelstukjes in kokosmelk, met rode curry naar smaak, kaffir lime blaadjes en de gekneusde stengels citroengras en groene peper met water en blokjes bouillon. Voeg de ui en paprika toe. Kook totdat de zoete aardappel gaar is. Citroenstengels en kaffir lime blaadjes verwijderen. Pureer met de staafmixer, roer het limoensap erdoorheen. Proef, voeg zonodig nog wat rode currypasta toe of wat zout. Strooi wat kokosrasp door de soep, even doorroeren. Soep in kommen doen, bestrooien met Thaise basilicum en direct serveren.
​
​
​
​
​