![](https://static.wixstatic.com/media/ad2427_6a953d54f2e14f6287170ac83c0916cd~mv2.jpg/v1/fill/w_969,h_727,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/ad2427_6a953d54f2e14f6287170ac83c0916cd~mv2.jpg)
RECEPT Scottish egg vegetarisch met tuinbonen, doperwt, waterkers en Parmezaanse kaas met lichte salade & mini asperges
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
6
eieren + 2 eieren
60 gr. geraspte Parmezaanse kaas
225 gr. diepvries tuinbonen, gekookt en afgekoeld
225 gr. diepvries doperwten, gekookt en afgekoeld
Bloem
Olijfolie
Snufje chilipeper
25 gr. waterkers gewassen
20 gr. peterselie, gewassen, fijngehakt
10 gr. bieslook, gewassen, fijngehakt
200 gr. Panko
zout
versgemalen zwarte peper
​
Om te frituren:
Zonnebloemolie (fles)
Garnering
50 gr. waterkers, gewassen
1 bakje mini asperges, gekookt en afgekoeld
Extra vergine olijfolie
Milde mosterd
Suiker
Witte wijnazijn
zout
versgemalen zwarte peper
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 20 min.
​
​
Kook zes eieren 6 en een halve minuut. Houd de overige 2 eieren apart). Laat ze schrikken in koud water en afkoelen. Pel ze voorzichtig en zet weg.
​
Doe de Parmezaanse kaas, doperwten, tuinbonen, waterkers, peterselie, bieslook, drupje olijfolie, zout en peper in een maatbeker. Pureer met een staafmixer tot een gladde, stevige pasta. Proef en breng zonodig verder op smaak.
Vouw om elk ei 1/6 van het mengsel. Kluts 2 eieren met wat zout en peper los. Rol de gekookte eieren voorzichtig 1 voor 1 door de bloem, door het eimengsel en vervolgens door een bord met Panko.
​
Verhit 1 l zonnebloemolie in een wok tot 180 graden. Frituur de eieren in 3-4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
Maak ondertussen een dressing met olijfolie, azijn, een beetje suiker, mosterd, zout en peper. Maak de waterkers aan met deze dressing.
​
Verdeel de waterkers over vier borden . Leg op elk bord wat mini asperges. Snijd de scottish eggs in de lengte in helften en leg op elk bord 3 halve scottisch eggs met opengesneden kant naar boven. Bestrooi met wat zout.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​​
​