top of page

RECEPT Scottish egg vegetarisch met tuinbonen, doperwt, waterkers en Parmezaanse kaas met lichte salade & mini asperges

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

6

eieren + 2 eieren

60 gr. geraspte Parmezaanse kaas

225 gr. diepvries tuinbonen, gekookt en afgekoeld

225 gr. diepvries doperwten, gekookt en afgekoeld

Bloem

Olijfolie

Snufje chilipeper

25 gr. waterkers gewassen

20 gr. peterselie, gewassen, fijngehakt

10 gr. bieslook, gewassen, fijngehakt

200 gr. Panko

zout

versgemalen zwarte peper

​

Om te frituren:

Zonnebloemolie (fles)

 

Garnering

50 gr. waterkers, gewassen

1 bakje mini asperges, gekookt en afgekoeld

Extra vergine olijfolie

Milde mosterd

Suiker

Witte wijnazijn

zout

versgemalen zwarte peper

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

 

​

 

 

​

 

​

 

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

 

 

 

 

 

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

​

 

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 20 min.

​

​

Kook zes eieren 6 en een halve minuut. Houd de overige 2 eieren apart). Laat ze schrikken in koud water en afkoelen. Pel ze voorzichtig en zet weg.

​

Doe de Parmezaanse kaas, doperwten, tuinbonen, waterkers, peterselie, bieslook, drupje olijfolie, zout en peper in een maatbeker. Pureer met een staafmixer tot een gladde, stevige pasta. Proef en breng zonodig verder op smaak.

 

Vouw om elk ei 1/6 van het mengsel. Kluts 2 eieren met wat zout en peper los. Rol de gekookte eieren voorzichtig 1 voor 1 door de bloem, door het eimengsel en vervolgens door een bord met Panko.

​

Verhit 1 l zonnebloemolie in een wok tot 180 graden. Frituur de eieren in 3-4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.

 

Maak ondertussen een dressing met olijfolie, azijn, een beetje suiker, mosterd, zout en peper. Maak de waterkers aan met deze dressing.

​

Verdeel de waterkers over vier borden . Leg op elk bord wat mini asperges. Snijd de scottish eggs in de lengte in helften en leg op elk bord 3 halve scottisch eggs met opengesneden kant naar boven. Bestrooi met wat zout. 

​

​

​

 

​

​

​

​

​

 

​

 

 

 

​​

 

 

 

 

 

 

​

 

 

bottom of page