top of page

RECEPT vegetarische paddenstoelenpaté met dragon

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

250 gr. kastanje

champignons

50 gr. gedroogde paddenstoelen

2 sjalotjes

3 teentjes knoflook

150 ml mascarpone

40 gr. boter (bakken paddenstoelen)

100 gr. boter (geklaarde boter) scheutje witte droge wijn

40 gr. geraspte Parmezaanse kaas

7 takjes dragon

zout

versgemalen zwarte peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 5-6 uur (opstijven koelkast)

Week 50 gr.  gedroogde paddenstoelen 1 uur in warm water. Spoel ze af. Veeg ondertussen 250 gr. kastanjechampignons schoon en snijd ze in kwarten. Snipper 2 sjalotjes en fruit ze aan in boter, hak de gedroogde paddenstoelen en bak mee. Voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper. Bak op hoog vuur en onder constant roeren tot ze bruinen. Pers 3 tenen knoflook uit en bak die kort mee met de champignons. Blus af met een scheutje witte wijn, laat de wijn verdampen. Ris de blaadjes van 7 takjes dragon. Hak de blaadjes fijn. Laat het champignonmengsel afkoelen en maal fijn met een blender. Meng met de dragon en 30 gr. Parmezaanse kaas en 150 gr. mascarpone. Proef en breng op smaak met zout en peper. Smelt 100 gr. boter en klaar de boter. Verdeel het paddenstoelenmengsel over 4 ramequins. Schenk er de geklaarde boter erover en laat opstijven in de koelkast (5-6 uur).

Serveren met knapperig stokbrood of zuurdesembrood.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page