top of page
RECEPT vegetarische paddenstoelenpaté met dragon
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
250 gr. kastanje
champignons
50 gr. gedroogde paddenstoelen
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
150 ml mascarpone
40 gr. boter (bakken paddenstoelen)
100 gr. boter (geklaarde boter) scheutje witte droge wijn
40 gr. geraspte Parmezaanse kaas
7 takjes dragon
zout
versgemalen zwarte peper
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 5-6 uur (opstijven koelkast)
Week 50 gr. gedroogde paddenstoelen 1 uur in warm water. Spoel ze af. Veeg ondertussen 250 gr. kastanjechampignons schoon en snijd ze in kwarten. Snipper 2 sjalotjes en fruit ze aan in boter, hak de gedroogde paddenstoelen en bak mee. Voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper. Bak op hoog vuur en onder constant roeren tot ze bruinen. Pers 3 tenen knoflook uit en bak die kort mee met de champignons. Blus af met een scheutje witte wijn, laat de wijn verdampen. Ris de blaadjes van 7 takjes dragon. Hak de blaadjes fijn. Laat het champignonmengsel afkoelen en maal fijn met een blender. Meng met de dragon en 30 gr. Parmezaanse kaas en 150 gr. mascarpone. Proef en breng op smaak met zout en peper. Smelt 100 gr. boter en klaar de boter. Verdeel het paddenstoelenmengsel over 4 ramequins. Schenk er de geklaarde boter erover en laat opstijven in de koelkast (5-6 uur).
Serveren met knapperig stokbrood of zuurdesembrood.
bottom of page