top of page

RECEPT gebakken zeewolffilet, chorizokruim, zoete aardappel-crème, geroosterde hazelnoot en stroop van sherry azijn

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

4 zeewolffilets van elk

ca.200 gr.

950 gr. zoete aardappel

10 plakjes chorizo,

in hele kleine stukjes

gesneden

40 gr. hazelnoot

100 ml sherry

azijn

Kerrie

Cayennepeper

Zout

Peper

Room – 125 ml

Melk – 25 ml.

Boter

Neutrale olie

Bloem

Garnering: cress

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 2 min.

Laat de sherry azijn op een laag vuur inkoken tot stroopdikte. Bak het chorizokruim op een hoog vuur uit in een koekenpan. Dep de zeewolffilets goed droog, bebloem en schudt het overtollige bloem eraf. Laat het chorizokruim uitlekken op keukenpapier. Hak de hazelnoten fijn en rooster ze in een koekenpan. Schil, snijd en was de zoete aardappels. Kook gaar. Maak een cremige puree van de zoete aardappel, melk, boter en room, breng op smaak met een snufje kerrie, weinig cayennepeper, zout en peper.  Bak de zeewolf filet in boter en olie, bestrooi met weinig zout. Serveren: op elk bord zoete aardappelcrème, daarop de zeewolf filet, chorizokruim en geroosterde hazelnoot, lepel er wat sherry azijn stroop overheen en garneer met cress. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page