
RECEPT gebakken zeewolffilet, chorizokruim, zoete aardappel-crème, geroosterde hazelnoot en stroop van sherry azijn
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
4 zeewolffilets van elk
ca.200 gr.
950 gr. zoete aardappel
10 plakjes chorizo,
in hele kleine stukjes
gesneden
40 gr. hazelnoot
100 ml sherry
azijn
Kerrie
Cayennepeper
Zout
Peper
Room – 125 ml
Melk – 25 ml.
Boter
Neutrale olie
Bloem
Garnering: cress
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 2 min.
​
Laat de sherry azijn op een laag vuur inkoken tot stroopdikte. Bak het chorizokruim op een hoog vuur uit in een koekenpan. Dep de zeewolffilets goed droog, bebloem en schudt het overtollige bloem eraf. Laat het chorizokruim uitlekken op keukenpapier. Hak de hazelnoten fijn en rooster ze in een koekenpan. Schil, snijd en was de zoete aardappels. Kook gaar. Maak een cremige puree van de zoete aardappel, melk, boter en room, breng op smaak met een snufje kerrie, weinig cayennepeper, zout en peper. Bak de zeewolf filet in boter en olie, bestrooi met weinig zout. Serveren: op elk bord zoete aardappelcrème, daarop de zeewolf filet, chorizokruim en geroosterde hazelnoot, lepel er wat sherry azijn stroop overheen en garneer met cress.
​
​
​
​
​
​
​