top of page

RECEPT zoete aardappel carpaccio, balsamicostroop, hazelnoten, Parmezaan, rucola & gepocheerd ei

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

800 gr. zoete aardappels,

geschild en in plakken

(3 mm) gesneden

30 gr. hazelnoten

4 verse eieren

Azijn

Zout

Peper

30 gr. rucola

Olijfolie, vergine

Balsamico azijn 150 ml

1 tl. suiker

Cayennepeper

60 gr. Parmezaan

flinters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 minuten, voorbereidingstijd: 5 minuten

Leg een schone theedoek klaar. Kook de balsamico azijn met de suiker op een zacht pitje in tot stroperig.  Zet ondertussen twee pannen met een ruime hoeveelheid water op.  Doe in 1 pan (voor gepocheerde eieren) een flinke scheut azijn, verwarm deze tot hij net niet kookt, breng de andere pan water aan de kook. Rooster de hazelnoten in een koekenpan, hak ze fijn. Was de rucola, goed laten uitlekken. Blancheer de zoete aardappels 1 minuut in kokend water. Spoel af met koud water, dep droog, leg ze naast elkaar en bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout, peper en een snufje cayennepeper.  Gril ze in een hete grillpan. Breek de eieren en doe ze elk in een apart kopje. Maak een draaikolk in de pan met water en azijn, laat een voor een de eieren uit een kopje erin glijden. Pocheer 4 minuten. Uit de pan halen met een schuimspaan en laten uitlekken op een schone doek en bestrooien met zout. Serveren: schik de plakken zoete aardappel op een bord, lepel er wat balsamicostroop overheen, bestrooi met Parmezaan flinters, hazelnootkruim, rucola en leg er in het midden een gepocheerd ei op.

 

 

 

 

bottom of page