RECEPT zuurkoolsoep met geconfijte eend en friszure appel
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
2 geconfijte
eendenboutjes
1 ui, gesnipperd
Boter
2 zoetzure appels
Kneepje citroensap
Kruidenzuurkool,
125 gr.
Room, scheutje
50 cl witte wijn
150 gr. kruimige aardappel
1,2 liter kippen- of groentenbouillon)
Knoflook, 2 teentjes
Boter
6 sprietjes bieslook, fijngehakt
Zout
Peper
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 50 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Laat de geconfijte eendenboutjes langzaam verwarmen met wat vet in een steelpan. Schil de appel, snijd in superkleine vierkantjes brunoise. Doe er weinig citroensap over, roer om en zet weg.
Fruit de ui met de knoflook totdat hij glazig is, voeg de zuurkool toe en de wijn, blijf even roeren. Laat de wijn verdampen. Schil en was de aardappel, snijd in kleine stukjes. Voeg de bouillon toe en de aardappel. Laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Ondertussen het eendenvlees van de eendenboutjes trekken met twee vorken. Voeg een scheutje room aan de soep toe en de bieslook, roer, proef en voeg eventueel nog wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Direct serveren in kommen of diepe borden, leg in het midden wat brunoise gesneden appel, leg er het geconfijte eendenvlees bovenop.
​
​
​
​
​
​
​
​