top of page

RECEPT TWEEGANGEN MENU

VIER PERSONEN

Krokant gebakken coquilles met krokante korst van Parmezaan & kerrie, daikon cress olie, erwtenscheuten, saus van coquille koraal|zoete aardappelcrème, gebakken zeewolffilet, chorizokruim, sherry azijn stroop, geroosterde hazelnoot

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

8 coquilles in de schelp

20 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

Snufje kerrie

Peper

Zout

1 bakje Daikon cress

1 bakje erwtenscheuten

1 eidooier

1 theelepel mosterd

1 eetlepel azijn

Neutrale (zonnebloem) olie

 

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht

4 zeewolf filets van elk

ca.200 gr.

950 gr. zoete aardappel

10 plakjes chorizo,

in hele kleine stukjes

gesneden

40 gr. hazelnoot

100 ml sherry

azijn

Kerrie

Cayennepeper

Zout

Peper

Room – 125 ml

Melk – 25 ml.

Boter

Neutrale olie

Bloem

Garnering: cress

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorgerecht: Krokant gebakken coquilles met krokante korst van Parmezaan en kerrie, olie van Daikon cress, erwtenscheuten, saus van coquille koraal

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 1 min.

Maak de coquilles schoon. Houd van vier coquilles het koraal (oranje apart) en bewaar de schoongemaakte schelpen. Maak een mayonaise door de eidooier los te kloppen met mosterd en azijn en wat zout, druppel als het ‘pakt’ (indikt) er eerst olie bij, blijf kloppen en vervolgens een dun straaltje olie tot je een wat dikkere mayonaise hebt. Pureer het coquille koraal met een staafmixer, voeg de mayonaise eraan toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet koud weg.

Doe de Daikon cress gewassen in een maatbeker. Pureer met olie tot een kruidenolie, proef en voeg eventueel zout en peper toe.  Mix de Parmezaanse kaas met een flinke snuf kerrie en zout en peper. Druk de bovenkant van de coquilles erin. Verhit olie in een pan tot zeer heet, bak de coquilles op hoog vuur op de Parmezaan kant, tot er aan de bovenkant een bruin korstje ontstaat. Draai kort om.

Serveren: leg op elk bord een coquille schelp (platte gedeelte), leg er wat erwtenscheuten op, in het midden wat de coquille-koraal saus, daarop 2 coquilles en dresseer er wat Daikon cress olie omheen.

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht: crème van zoete aardappel, chorizokruim, gebakken zeewolf, geroosterde hazelnoot, stroop van sherry azijn

Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 2 min.

Laat de sherry azijn op een laag vuur inkoken tot stroopdikte. Bak het chorizokruim op een hoog vuur uit in een koekenpan. Dep de zeewolfilets goed droog, bebloem en schudt het overtollige bloem eraf. Laat het chorizokruim uitlekken op keukenpapier. Hak de hazelnoten fijn en rooster ze in een koekenpan. Schil, snijd en was de zoete aardappels. Kook gaar. Maak een cremige puree van de zoete aardappel, melk, boter en room, breng op smaak met een snufje kerrie, weinig cayennepeper, zout en peper.  Bak de zeewolf filets in boter en olie, bestrooi met weinig zout. Serveren: op elk bord zoete aardappelcrème, daarop de zeewolf filet, chorizokruim en geroosterde hazelnoot, lepel er wat sherry azijn stroop overheen en garneer met cress.  

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page