top of page

RECEPT ree met crunch van pistachenoot, cacao en koffie, gebakken knolselderij, wildjus

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

4 reebiefstukjes

boter

40 gr. pistachenoten,

gepeld & verkruimeld

10 gr. cacao

10 gr. gemalen koffie

gebakken knolselderij

1 knolselderij

Kalfsfond, 1 pot

Boter

Wildjus

IJskoude plakjes boter

Wildfond, 1 pot

1 sjalot, gesnipperd

Jeneverbessen, 4 stuks

6 zwarte peperkorrels

2 blaadjes laurier

1 tl. milde mosterd

Zout

Peper

 

 

 

Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Fruit de sjalot zachtjes in een steelpan. Doe daarna de  wildfond  erbij roer de mosterd er doorheen, en voeg de jeneverbessen, peperkorrels en laurier toe. Laat zachtjes inkoken tot de helft.

Schil en snijd de boven- en onderkant van de knolselderij. Snijd de knolselderij in 2 cm dikke plakken. Doe de kalfsfond in een pan die groot genoeg is voor de knolselderijplakken. Voeg water toe, totdat ze onder water staan. Kook ze tot ze bijna beetgaar zijn. Laat uitlekken. Doe boter in een pan, bak de knolselderij in plakken in boter aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met zout en peper.

Proef de saus. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Roer met een garde de ijskoude plakjes boter een voor een door de saus. Niet meer laten koken daarna.  Meng de cacao met de koffiepoeder in een diep bord. Bestrooi ze met zout en peper.  Haal de biefstukjes er doorheen en bak ze in boter tot ze rare, rare/medium zijn.

Serveren: Leg 1 of 2 plakken knolselderij, leg er een biefstuk op. Bestrooi met de pistache nootjes. Lepel er wat saus omheen en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page