top of page

RECEPT ribeye, jus van zwarte knoflook, geroosterde zoete aardappel, pastinaak, courgette & ui

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Hoofdgerecht

4 ribeyes

5 teentjes zwarte knoflook

1 sjalot

4 zwarte peperkorrels

3 jeneverbessen

1 blaadje laurier

1 tl mosterd

1 pot kalfsfond

Olijfolie, vergine

1 courgette, 1 stukken gesneden

1 pastinaak, geschild en

in stukken gesneden

1 ui, in vieren gesneden en gepeld

600 gr. zoete aardappel,

geschild

Snufje cayennepeper

4 takjes rozemarijn

boter

zout

Maldon zout

peper

 

 

 

Kooktijd: 50 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Haal de ribeyes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de fond met de jeneverbessen, de peperkorrels, mosterd en laurier. Fruit ondertussen in een andere steelpan de sjalot in boter. Zeef na een half uurtje de fond boven de pan met de sjalot, doe er de zwarte knoflook bij. Pureer na ongeveer een kwartier de saus glad. Zet weg.  Snijd de aardappel en pastinaak in stukjes. Was ze en doe ze in de ovenschaal. Bestrooi met zout, peper en cayenntepeper, wat olie en ris er de rozemarijn takjes erboven. Hussel om. Rooster ze een kwartier, voeg dan de courgette en ui toe. Hussel nog een keer om. Bak nog ca. 30-40 minuten. Check na 25 minuten of de groenten al bruinen.

Verwarm de saus. Bestrooi de ribeyes met weinig zout en wat peper, bak ze in 2 koekenpannen kort in boter op hoog vuur aan beide zijden. Haal uit de pannen en laat afgedekt onder aluminiumfolie even rusten.

Serveren: leg op elk bord een ribeye, bestrooi met een beetje Maldon zout, schik er wat gegrilde groenten omheen en doe wat saus op de ribeye.

 

 

 

 

 

 

bottom of page