top of page

RECEPT ribollita soep met
cavolo nero


vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

1 winterwortel, in stukjes gesneden en gewassen

2 stelen bleekselderij, gesneden

4 blokjes groentebouillon of kippenbouillon

1 grote ui

3 teentjes knoflook, fijngesneden

2 blikken cannellinibonen

1 takje rozemarijn

2 takjes tijm

1 grote aardappel, in blokjes gesneden, gewassen

1/3 kool, fijngesneden, nerf verwijderd

350 gr. cavolo nero, fijngesneden (nerf verwijderd)

Zout

Olijfolie, extra vergine

Peper

Cayennepeper

4 plakken oud zuurdesembrood

​

​

 

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

 

 

 

 

 

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

​

 

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 5 min.

​

​

Maak bouillon van 2 liter water en de bouillonblokjes. Bak ondertussen de winterwortel en bleekselderij in wat olie tot ze zacht worden. Voeg 1 blik uitgelekte cannellini bonen toe en bak kort mee. Voeg de bouillon toe en pureer met het groentemengsel. Fruit ondertussen in een andere pan (soeppan) de ui en knoflook glazig in olijfolie. Bak 1 blik uitgelekte cannellini bonen mee, de fijngesneden kool, de  cavolo nero en de aardappel. Voeg de rozemarijn toe en de tijm. Voeg de bouillon met de gepureerde cannellini bonen hieraan toe. Kook minstens een kwartier. Breng op smaak met zout, peper en wat cayennepeper. Verwijder de rozemarijn en tijm uit de pan. Doe in elk bord een plak oud zuurdesembrood. Schep er de soep overheen en serveer direct.

 

​

 

 

​​

 

 

 

 

 

 

​

 

 

bottom of page