top of page

RECEPT risotto met radicchio & prosecco

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

350 gr. Carnaroli risotto

rijst

1 radicchiolof

Olijfolie, vergine

1 glas prosecco

1 ui, middelgroot

1,5 liter groentebouillon

Olijfolie, extra vergine

Klont boter

Parmezaan naar smaak (tenminste 30-40 gr.)

Zout

Peper

Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Snipper de ui. Snijd de radicchio in erg kleine reepjes. Bak de radicchio 3 minuten in olie en zet weg. Fruit de ui in de olijfolie. Als de ui glazig is, de rijst toevoegen, verder bakken tot de zoals Italianen zeggen de rijst gaat ‘zingen’ (maakt een piepend geluid), dan afblussen met de prosecco. Blijf roeren in de risotto en voeg steeds bouillon toe, totdat deze is opgenomen, herhaal. Als de risotto gaar is, een klont boter en de radicchio toevoegen en een paar eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Proef en breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas en serveer direct.

bottom of page