top of page
RECEPT risotto met radicchio & prosecco
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
350 gr. Carnaroli risotto
rijst
1 radicchiolof
Olijfolie, vergine
1 glas prosecco
1 ui, middelgroot
1,5 liter groentebouillon
Olijfolie, extra vergine
Klont boter
Parmezaan naar smaak (tenminste 30-40 gr.)
Zout
Peper
​
​
​
​
​
Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Snipper de ui. Snijd de radicchio in erg kleine reepjes. Bak de radicchio 3 minuten in olie en zet weg. Fruit de ui in de olijfolie. Als de ui glazig is, de rijst toevoegen, verder bakken tot de zoals Italianen zeggen de rijst gaat ‘zingen’ (maakt een piepend geluid), dan afblussen met de prosecco. Blijf roeren in de risotto en voeg steeds bouillon toe, totdat deze is opgenomen, herhaal. Als de risotto gaar is, een klont boter en de radicchio toevoegen en een paar eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Proef en breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas en serveer direct.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
bottom of page