
RECEPT risotto met zoethout & saffraan
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
​
Ingrediënten
​
1,5 liter kippenbouillon
320 gr. risotto rijst
(Carnaroli)
1 sjalotje, gesnipperd
70 gr. geraspte
Parmezaan
70 ml droge witte wijn
50 gr. boter
1 gr. saffraan
Scheutje olijfolie (extra vergine)
1 theelepel citroensap
2 gr. zoethoutpoeder
Zout
Peper
Snufje suiker
Voor de saffraan
reductie:
200 ml kippenbouillon
4 gr. saffraan
​
​
​
​
​
Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet laag. Kook voor de saffraan reductie 200 ml kippenbouillon samen met 4 gram saffraan in tot ¼. Fruit de sjalot in wat olijfolie. Voeg de risotto rijst toe en blus af met witte wijn, daarna een snufje zout en de saffraan toevoegen. Voeg onder regelmatig roeren de kippenbouillon toe en de helft van saffraan reductie, doe er ook een heel klein beetje suiker in (max. halve theelepel).
Als de risotto klaar is (duurt tenminste zo’n 20 minuten – proef goed of de risotto goed gaar is), voeg de boter toe en de Parmezaan om de risotto goed romig te maken. Proef en breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Opmaak: Maak een streep van de saffraan reductie op een bord met een kwastje. Doe er een schep risotto op. Strooi er wat zoethoutpoeder op.