top of page

RECEPT risotto met zoethout & saffraan

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1,5 liter kippenbouillon

320 gr. risotto rijst

(Carnaroli)

1 sjalotje, gesnipperd

70 gr. geraspte

Parmezaan

70 ml droge witte wijn
50 gr. boter

1 gr. saffraan

Scheutje olijfolie (extra vergine)

1 theelepel citroensap

2 gr. zoethoutpoeder

Zout

Peper

Snufje suiker

Voor de saffraan

reductie:

200 ml kippenbouillon

4 gr. saffraan

Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet laag. Kook voor de saffraan reductie 200 ml kippenbouillon samen met 4 gram saffraan in tot ¼. Fruit de sjalot in wat olijfolie. Voeg de risotto rijst toe en blus af met witte wijn, daarna een snufje zout en de saffraan toevoegen. Voeg onder regelmatig roeren de kippenbouillon toe en de helft van saffraan reductie, doe er ook een heel klein beetje suiker in (max. halve theelepel).

Als de risotto klaar is (duurt tenminste zo’n 20 minuten – proef goed of de risotto goed gaar is), voeg de boter toe en de Parmezaan om de risotto goed romig te maken. Proef en breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Opmaak: Maak een streep van de saffraan reductie op een bord met een kwastje. Doe er een schep risotto op. Strooi er wat zoethoutpoeder op.

 

 

bottom of page