top of page

RECEPT salade van gegrilde groenten, gegrilde kip en pittige basilicumolie

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1 courgettte, in linten gesneden (met kaasschaaf)

4 rode paprika's, in brede repen gesneden, zaadlijst verwijderd

50 gr.

350 gr. kipfilet

handje taggiasche olijven, gehalveerd

blaadjes van 1/2  basilicumplant

Extra vergine olijfolie

Sap van 1/3 citroen

1/2-1 rode peper (naar smaak), zaadlijst verwijderd

Zout

Peper

Garnering: 10 blaadjes basilicum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 5 min.

Verhit een grillpan. Klap de kipfilet open, leg hem op een snijplank, bedek met huishoudfolie en sla de kipfilet plat met de achterkant van een steelpan. Verwijder de folie, bestrooi de kip met zout en peper. Gril de kipfilet tot hij gaar is en laat afkoelen op een bord. Bestrijk de linten courgette met heel weinig olijfolie en gril ze, bestrooi met zout en peper en zet weg.  Gril de paprika repen. Doe de basilicumblaadjes met flink wat olijfolie en het citroensap in een maatbeker, voeg de rode peper toe. Blender dit tot een royale dressing.  Proef en breng op smaak met zout en peper en zonodig wat extra rode peper of olijfolie toevoegen. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de gegrilde groenten en kip, olijven, en de basilicumolie door elkaar. Scheur de blaadjes basilicum en bestrooi de salade ermee. Direct serveren.

 

 

bottom of page