top of page

RECEPT makkelijke salade met frisse voorjaarsgroenten, geschaafde Parmezaanse kaas. halfzacht gekookte eieren en pistachenoten

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

6 mini kropjes little gem

Olijfolie, extra vergine

100 gr. groene aspergepunten

1 courgette, in de lengte in plakken geschaafd

Half pakje doperwten, diepvries

Half pakje tuinbonen, diepvries of 250 gr. gedopte verse tuinbonen (500 gr in de schil)

blaadjes munt van 4 takjes (dressing

4 takjes munt (garnering)

1/2 teen knoflook, ontveld

2 blokjes groentebouillon

40 gr. pistachenoten (gepeld voor de dressing)

30 gr. geroosterde pistachenoten (gepeld, voor door de salade)

1 rijpe avocado, geschild

citroensap van max. halve citroen

30 gr. geschaafde Parmezaanse kaas

30 gr. geraspte Parmezaanse kaas

4 halfzacht gekookte eieren

Snufje

zout

peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 24 min, voorbereidingstijd: 15 min.

Zet een liter water op, met twee groentebouillonblokjes. Als deze zijn opgelost, dan kort de doperwten erin koken tot ze net beetgaar zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en bewaar de bouillon. Kook de tuinbonen er kort in tot beetgaar.  Bewaar opnieuw de bouillon. Haal de blaadjes van de little gem sla los, was ze en laat goed uitlekken.

Maak een dressing met een staafmixer door de doperwten te pureren met flink wat olijfolie, pistachenoten, snufje chilipeper, halve avocado en knoflook (houd de rest van de avocado apart met pit, dan verkleurt hij niet), geraspte Parmezaanse kaas (geschaafde Parmezaanse kaas apart houden!), munt en een kneepje citroensap. Breng op smaak met zout, peper en zonodig nog wat chilipeper en citroensap. Is het niet dun genoeg, voeg dan wat bouillon toe.

Blancheer de mini asperges 30 seconden in de bouillon, laten uitlekken. Ondertussen de courgettelinten met wat olie bestrijken en kort grillen. Daarna de asperges kort grillen.

Snijd de avocado in kleine stukjes. Meng de dressing met de slablaadjes. Leg ze op een grote schaal, doe in het midden de avocado erop, de gegrilde courgettelinten, aspergepunten en tuinbonen. Pel de eieren, bestrooi ze met zout en snijd ze in kwarten. Leg op de salade en garneer met de takjes munt. Bestrooi met de pistache nootjes en geschaafde Parmezaanse kaas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page