top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

RECEPT sinaasappel mosterdsaus

vier personen
 

Ingrediënten

2 sjalotjes, gesnipperd

VEGETARISCHE OPTIE

300 ml groentebouillon

VIS OPTIE

1 pot visfond

VLEES OPTIE

1 pot runderfond

GEVOGELTE OPTIE

1 pot gevogeltefond

2 el pittige mosterd

1 el milde mosterd

1-2 sinaasappel(s)

200 ml slagroom

4 jeneverbessen

Boter

Zout

versgemalen zwarte peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 15 min., voorbereidingstijd: 7 min.

Fruit de sjalotjes glazig in een steelpan in boter.

Ondertussen 1 of 2 sinaasappels uitpersen. Sap toevoegen en fond aan de sjalotjes en de jeneverbessen. Inkoken tot de helft. Snijd de schil van 1 sinaasappel en voeg toe aan de saus. Laat even sudderen. Voeg de mosterd toe en roer goed los met een garde. Zeef de saus. Voeg de slagroom toe. Warm door en proef. Breng op smaak met evt. meer mosterd, zout en peper. Niet meer laten koken.

Mocht je een dikkere saus willen, dan 15 gr. bloem en 15 gr. boter door elkaar kneden. In de saus meeverwarmen, goed roeren, en wachten tot de saus indikt. Nog even goed proeven en evt. wat zout, peper of mosterd toevoegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page