RECEPT slasoep met verkruimeld gekookt ei en geroosterde amandelsnippers
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
1,2 l water
2,5 blokjes kippenbouillon
(of groentebouillon voor
vegetarische variant)
Versgemalen zwarte peper
Snufje cayennepeper
Zout
3 eieren
1 krop krulsa en 1 kropsla
2 sjalotten
1 teen knoflook
Neutrale olie
30 gr. amandelsnippers
​
​
​
​
​
Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 0 min.
​
Snipper de sjalotten. Fruit ze in olie, pers er een teentje knoflook bovenuit als ze glazig worden. Was de sla ondertussen, haal de bladeren los. Kook ze in water en de bouillonblokjes. Voeg het uimengsel toe en een snufje cayennepeper. Proef en voeg zwarte peper naar smaak toe. Roer af en toe om. Zodra de soep 5 minuten heeft gekookt, pureren. Rooster de amandelsnippers kort in een koekenpan tot ze bruinen. Kook de eieren in de soep (10 minuten), laat schrikken en pel ze. Bestrooi de eieren met wat zout en hak heel erg fijn. Serveren: doe de soep in kommen, verdeel de fijngehakte eieren erover. Bestrooi met amandelsnippers.
​
​
​
​