
RECEPT soep met geroosterde paprika's, basilicum en geroosterde amandelsnippers
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
5 rode paprika’s vers of uit een pot,
geroosterd & ontveld,
en in stukjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
Olijfolie, extra vergine
1,2 liter water
Halve bos basilicum blaadjes
3 tl. tomatenpuree
1/5 rode peper fijngehakt
Handje amandelsnippers
2 blokjes groente – of
kippenbouillon
Olijfolie, vergine
Zwarte peper
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Breng het water aan de kook met de gegrilde paprika’s en de bouillonblokjes. Fruit de ui glazig met de rode peper in wat olijfolie. Rooster in een koekenpan de amandelsnippers tot ze lichtbruin kleuren. Zet weg. Voeg het uimengsel toe aan de gegrilde paprika’s, voeg de tomatenpuree toe. Voeg de basilicum toe. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg zo nodig nog wat water toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de soep over 4 kommen, strooi de amandelsnippers erop en serveer direct.
​