top of page

RECEPT soesjes met frambozen

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

4 eieren

100 gr. boter

120 gr. bloem

1 dl. water

1 dl. melk

Zout

250 ml slagroom

5 eetlepels witte basterdsuiker

2 zakjes Klopfix

Doosje frambozen, doosje bosbessen

Poedersuiker

Nodig: 2 spuitzakken

Kooktijd: 1 uur en 30 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Breng de melk, met het water, boter en een snufje zout. Haal van het vuur als het kookt, in een keer alle bloem toevoegen. Daarna weer op een middelgroot vuur roeren tot een gladde samenhangende deegbal. Blijf kloppen tot het deeg gaar is. Klop de eieren los. Voeg deze beetje bij beetje toe. Het is klaar als het deeg glanst en het van je lepel valt in stukken (stop dan met ei toevoegen). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plak de vier hoeken aan de onderkant met een heel klein beetje soezendeeg vast aan de bakplaat.

Doe het soezendeeg in een spuitzak. Spuit de soezen op de bakplaat, houd er rekening mee dat ze flink uitzetten (verdubbelen in grootte). Als er na het opspuiten van de soesjes puntjes instaan, dan met een natte vinger de puntjes even gladstrijken. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Open de oven niet tijdens het bakken! Bak ze 15 minuten op 225, verlaag de temperatuur dan naar 210 graden, tot ze in totaal 25-30 min in de oven hebben gestaan. Daarna de ovendeur op een kiertje zetten, dan 20 minuten laten afkoelen op een koel rooster.  Was de frambozen en bosbessen, laat uitlekken. Als de soezen zijn afgekoeld, klopt dan de slagroom met de Klopfix en suiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak, maak een gaatje onderin de soezen, vul hierdoor met de spuitzak de soezen.

Serveren: leg een aantal soezen op elk bord. Verdeel er de frambozen en bosbessen over. Bestrooi met poedersuiker door een zeefje.

bottom of page