top of page

RECEPT spinaziesoep met 'n gepocheerd eitje

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

800 gr. spinazie

1 liter water

2 uien, gesnipperd

2 groente- of kippenbouillonblokjes

1 grote teen knoflook, fijngeperst

Zout

Snufje chilipeper

Peper

Vergine olijfolie

4 eieren

Scheutje azijn

Scheutje room

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 10 min, voorbereidingstijd: 5 min.

Nodig: schone theedoek, schuimspaan, staafmixer.

Leg de schone theedoek klaar. Fruit de ui in olie glazig. Breng ondertussen 1 soeppan met 1 l. water aan de kook en een grote pan met ruim water en een scheutje azijn tot net niet kokend.  Bak kort de knoflook met de ui mee.  Breek de eieren 1 voor 1 in een kopje. Roer in de pan met azijn water tot er een draaikolk ontstaa,  voeg de eieren toe en pocheer ze 3,5 minuten. Schep ze uit het water met de schuimspaan en laat uitlekken op de theedoek. Bestrooi met een beetje zout.

Doe de gefruite ui in de soeppan en voeg de spinazie er in plukjes aan toe en de verkruimelde bouillonblokjes en een snufje chilipeper, draai het vuur laag en laat koken tot de blaadjes zacht zijn en de bouillon blokjes zijn opgelost (paar minuten). Pureer met een staafmixer. Doe er een scheutje room bij en bestrooi met versgemalen peper. Serveer direct in soepborden, schep in elk bord een gepocheerd ei.

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page