
RECEPT stoofpeer clafoutis
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
​
Ingrediënten
​
350 gram gekookte
Stoofperen, in stukjes
25 gram custardpoeder
200 ml volle melk
50 ml slagroom
150 gr bloem
2 eieren
4 el witte basterdsuiker
Snufje zout
​
​
​
​
Kooktijd: 50 min. voorbereidingstijd: 10 min.
​
Verwarm de oven voor op 200 graden, draai de temperatuur terug naar 175 zodra je de clafoutis erin zet. Laat de peren uitlekken in een vergiet.
Doe alle ingrediënten, behalve de stoofperen, in een kom en roer het tot een glad beslag. Spatel de stoofperen erdoorheen.
Vet een platte ovenschaal in en doe het beslag erin. Bak de clafoutis (denk aan het terugdraaien van de temperatuur naar 175 graden) in ongeveer 30-35 minuten goudbruin. Eet de clafoutis lauwwarm.
​
​