top of page

RECEPT stoofpeer clafoutis

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

​

Ingrediënten

​

350 gram gekookte

Stoofperen, in stukjes

25 gram custardpoeder

200 ml volle melk

50 ml slagroom

150 gr bloem

2 eieren

4 el witte basterdsuiker

Snufje zout

​

​

​

​

Kooktijd: 50 min. voorbereidingstijd: 10 min.

​

Verwarm de oven voor op 200 graden, draai de temperatuur terug naar 175 zodra je de clafoutis erin zet. Laat de peren uitlekken in een vergiet.

Doe alle ingrediënten, behalve de stoofperen, in een kom en roer het tot een glad beslag. Spatel de stoofperen erdoorheen. 

Vet een platte ovenschaal in en doe het beslag erin. Bak de clafoutis (denk aan het terugdraaien van de temperatuur naar 175 graden) in ongeveer 30-35 minuten goudbruin. Eet de clafoutis lauwwarm.

​

​

​

​

bottom of page