top of page

RECEPT tagliatelle met gestoofde eend,  witte wijn & groene kruiden

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

Eendenborst  500-600 gr., vet eraf

gesneden, bewaar een klein stukje vet

400 gr. tagliatelle all’uovo

Olijfolie, extra vergine

1 glas droge witte wijn

1 teentje knoflook met schil

Warme kippenbouillon van tablet, 1-2 soeplepels

3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

Wat majoraan (potje) en salie (vers, 1 el, fijngehakt),

half takje rozemarijn

1 kleine ui, gesnipperd

1/3 winterwortel, heel fijn gehakt

1/4 rode peper, heel fijn gehakt

1 stengel bleekselderij, heel fijngehakt

Zout

Zwarte peper, versgemalen

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 1 uur 30 min, voorbereidingstijd: 2 min.

Fruit in een koekenpan de ui glazig en voeg de wortel, rode peper en bleekselderij toe, voeg de teen knoflook toe. Voeg de majoraan en salie ook toe. Snijd het vlees heel klein. Smelt het eendenvet in een braadpan, voeg een scheutje olijfolie toe, bak hierin heel kort het vlees aan. Doe de witte wijn en een soeplepel kippenbouillon erbij. Voeg het groentemengsel aan het eendenvlees toe met de rozemarijn. Laat langzaam sudderen met de deksel erop, 1 ¼ uur lang. Check regelmatig of je nog wat bouillon moet toevoegen. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook, zout het water. Kook de tagliatelle gaar. Kook (indien nodig) de saus nog wat in tot het vocht grotendeels is verdampt. Verwijder de rozemarijn en de teen knoflook en breng de eendensaus op smaak met zout en peper. Giet de pasta af. Meng in de pan met de eendensaus en de peterselie. Serveer direct.

 

 

 

 

bottom of page