top of page

RECEPT tarbot met panade van hazelnoot, knolselderijpuree, geconfijte aardappel & knolselderij, paddestoelenpoeder, enoki paddestoelen

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Tarbot – 4 filets van

ca. 150 gr./stuk

3 oude witte boterhammen, zonder korst

60 gr. hazelnoten gebrand – zonder velletjes

Boter 50 gr.

Olijfolie

Neutrale olie – 1/2

liter

Takje tijm

Teentje knoflook

Aardappel – vaste aardappel

Knolselderij
Room – naar smaak –

ca. 50 ml.

Boter – naar smaak –

ca. 70 gr.

Melk – naar smaak

Paddestoelen gedroogd

Enoki paddestoelen

Room

Peper

Zout

 

 

 

Kooktijd: 1 uur, voorbereidingstijd: 6 uur

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij in 2 helften. Steek uit de ene helft kleine torentjes met een smalle steekring. Snijd de andere helft in kleine bakjes en ook het restant van de andere helft.

Schil de aardappels, steek kleine torentjes uit met een smalle steekring. Snijd de overgebleven aardappel in blokjes en doe die blokjes bij de blokjes knolselderij. Was de torentjes knolselderij en aardappel en dep ze droog. Verwarm een steelpan zoveel olie, dat de torentjes erin net niet onder de olie zijn. Doe het takje tijm erbij en het teentje knoflook (met velletje er nog omheen). Zet op een sudderplaatje en laat zo’n 5-6 uur confijten in de olie.

In de tussentijd de gedroogde paddestoelen in de keukenmachine fijnmalen. Doe het vervolgens boven een bord door een fijne bolzeef. Bewaar het poeder in een bakje tot uitserveren. Draai in een keukenmachine de oude boterhammen, hazelnoten fijn. Voeg boter toe en draai tot een stevige crème. Zet de aardappelrestanten en knolselderij restanten op met water. Kook ze. Giet af. Doe door een pureeknijper, voeg room, boter en melk toe naar smaak en zout en peper. Maak de paddestoelen schoon.

Vet een ovenschaal in. Doe de tarbotfilets erin. Bestrooi met zout en heel weinig peper. Bestrijk ze met het hazelnotenboter mengsel.

Bak de paddestoelen in de koekenpan in boter, voeg zout en peper toe naar smaak en een klein scheutje room.

Zet de oven op grillstand. Zet de schaal met tarbotfilet eronder, gril ca. 3-4 minuten (blijf erbij en controleer of het grillen niet te hard gaat).

Serveren: doe wat puree op het bord, leg er een tarbotfilet op. Strooi de paddestoelen eroverheen en vervolgens het paddestoelenpoeder. Zet er de geconfijte aardappel- en knolselderij tegenaan.

 

 

 

 

 

 

bottom of page