top of page

RECEPT varkensrollade bekleed met bacon, gevuld met pruimen, pommes duchesse, wildfond met reductie van pruimen en majoraan

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

900 gr. varkensfricandeau

 

150 gr. bacon

250 gr. pruimen, gedroogde

2 el. pruimenjam

2 takjes rozemarijn

3 eetlepels appelmoes

1 beker appelsap

1 zak pommes duchesse,

diepvries (700 gr.)

3 goudreinetten

1 pot wildfond

5 jeneverbessen

5 zwarte peperkorrels

1 tl milde mosterd

1 sjalot, gesnipperd

Majoraan, 1 tl.

Garnering, halve tl. majoraan

Boter

Zout

Peper

Nodig: 6 stukken keukentouw van ca. 30 cm

 

I

 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de gedroogde pruimen fijn, doe ze in de appelsap en laat ze 5 minuten wellen.  Fruit de sjalot in boter in een steelpan, toe, de mosterd, majoraan, jeneverbessen, peperkorrels en de fond. Breng langzaam aan de kook en laat tot de helft inkoken.  Zeef door een bolzeef en vang de fond op in een andere steelpan. Voeg de helft van de gewelde pruimen toe en de pruimenjam, laat 10 min. koken en pureer de saus. Zet weg. Snijd de plak fricandeau open, zodat je een grote plak van 1,5 cm dikte overhoudt. Schil de goudreinetten, verwijder de klokhuizen en snijd 1 goudreinet in blokjes. De andere 2 in plakken van 1,5 cm snijden. Zet de plakken weg. Voeg de appel blokjes toe aan het restant gewelde pruimen, ris de rozemarijn takjes, hak fijn en voeg deze ook toe en een lepel appelmoes. Bestrijk de fricandeau met het pruimenmengsel en bestrooi met zout en peper. Rol de rollade op,  bekleed de rollade aan de buitenkant met bacon, bestrijk met appelmoes en bind hem op met keukentouw. Verhit boter in een braadpan. Bak de rollade rondom aan. Doe er een kerntemperatuurmeter in. Hij is klaar bij 65-70 graden Celsius, dat duurt ca. 35-40 minuten.  Giet de jus van de rollade bij de ingekookte fond, laat verder inkoken tot de helft. Zet het vuur laag.

Doe 30 minuten nadat je de rollade hebt aangebraden, de pommes duchesse in de oven, op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in 15-20 minuten. Verhit boter in een koekenpan. Bak de plakken goudreinet erin tot ze bruinen.  Haal de rollade uit de pan. Laat hem nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwarm de saus. Verwijder de folie, snijd de rollade in plakken.

Serveren: leg een paar plakken rollade op het bord, leg er een paar plakken goudreinet tegenaan en verdeel de pommes duchesse over de borden. Lepel wat saus over de rollade. Bestrooi met een beetje majoraan.

 

 

bottom of page