
RECEPT venkelpreisoep met Granny Smith & pijnboompitten
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
3 blokjes groenten-
of kippenbouillon
1 grote venkel, in
stukken gesneden,
groen van de venkel
apart houden
1 Granny Smith appel,
geschild in stukjes
gesneden
1 prei, gesneden en
Gewassen
30 gr. pijnboompitjes
Rode chilirpoeder
50
Peper
Water
Boter of olie
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 25 minuten, voorbereidingstijd: 0 minuten
​
Stoof de prei in boter of olie. Was de venkelstukjes en voeg deze toe. Voeg water toe totdat ze onder staan en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Als de venkel bijna gaar is na ongeveer 12-15 minuten, de appel in stukjes gesneden toevoegen. 5 minuten laten doorkoken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Verdun de soep nog met 1-2 glazen water tot de gewenste dikte, proef en voeg peper en rode chilipoeder naar smaak toe.
Serveren: serveer de soep, strooi er wat pijnboompitten in en groen van venkel.
​