top of page

RECEPT gebakken langoustines & gebakken vongole, gegrilde bimi, schaaldierenjus

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

8 langoustines

Netje vongole

4 teentjes knoflook

Witte wijn – half glas

Halve bos peterselie

Vergine olijfolie

500 gr. garnalenkoppen

2 el. tomatenpuree

250 ml. water

Snufje cayennepeper

40 cl. cognac of kookbrandy

100 ml. room

1 ui

1 prei

1 stengel bleekselderij

1 stokbrood

Zout

Zwarte peper

 

Kooktijd: 35 min. voorbereidingstijd: 5 min.

 

 

Controleer de vongole op kapotte exemplaren of schelpen die niet sluiten als je erop tikt. Gooi die exemplaren weg. Was ze even met water. Zet vervolgens de vongole in koud water met zout (water met 3 gram zout per liter). Snijd de knoflook fijn en zet apart. Verdeel de knoflook in drieën. Hak de peterselieblaadjes fijn. Snijd het stokbrood in plakjes.

Snijd de wortel, ui, prei en bleekselderij. Bak ze kort even aan in een pan met een dikke bodem. Bak kort een derde van de knoflook mee. Doe de tomatenpuree erbij. Doe daarna de garnalenkoppen erbij, en blijf roeren. Voeg de cognac toe, laat de alcohol verdampen. Voeg het water toe en de room.  Laat inkoken tot de helft. Was de bimi.

Doe een laagje olijfolie in een wok. Fruit een derde van de knoflook er kort in.  Bak vervolgens op hoog vuur de vongole, voeg de witte wijn toe en bestrooi met zout. Als ze opengaan zijn ze klaar, voeg dan de peterselie toe.  Zeef de vongole met een fijne zeef boven de pan met de schaaldierenjus. Gooi vongole die dicht zijn gebleven weg. Houd de rest van de vongole apart.

Gril ondertussen de  bimi in een grillpan op hoog vuur, bestrooi met zout en draai er versgemalen zwarte peper overheen.  Bak in een andere koekenpan ondertussen de langoustines in een laagje olie met knoflook op hoog vuur. 

Serveren: leg op elk bord een paar stukjes bimi,  2 langoustines, schep er een aantal vongole naast. Lepel er de schaaldierenjus omheen. Serveren met stokbrood.

 

 

 

bottom of page