top of page

RECEPT gegratineerde oesters met peterselie, Parmezaan en citroen

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

12 oesters

20-30 ml. olijfolie

14 takjes platte

peterselie, fijn

gehakt

70 gr. Panko

50 gr. Parmezaan,

geraspt  

Schil van 1/8 citroen,

geraspt

1 citroen in

partjes gesneden

 

 

 

 

 

Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg een grote ovenschaal klaar. Open de oesters, verwijder gruis. Vang oestervocht op. Zeef het met een bolzeef met kaasdoek erin. Gebruik het grootste deel bijvoorbeeld bij een volgende gang voor een saus bij vis. Meng de paneermeel, de Parmezaan, geraspte citroenschil, 2 eetlepels oestervocht en de olijfolie. Verdeel het mengsel over de oesters en leg ze voorzichtig in de ovenschaal. Grill ze in ca. 6 minuten, blijf bij de oven en haal ze uit de oven zodra de paneerlaag bruin begint te worden.

Serveren: leg op elk bord een oester en leg er een citroenpartje bij. Direct serveren.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page