RECEPT gegratineerde oesters met peterselie, Parmezaan en citroen
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
12 oesters
20-30 ml. olijfolie
14 takjes platte
peterselie, fijn
gehakt
70 gr. Panko
50 gr. Parmezaan,
geraspt
Schil van 1/8 citroen,
geraspt
1 citroen in
partjes gesneden
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 0 min.
​
Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg een grote ovenschaal klaar. Open de oesters, verwijder gruis. Vang oestervocht op. Zeef het met een bolzeef met kaasdoek erin. Gebruik het grootste deel bijvoorbeeld bij een volgende gang voor een saus bij vis. Meng de paneermeel, de Parmezaan, geraspte citroenschil, 2 eetlepels oestervocht en de olijfolie. Verdeel het mengsel over de oesters en leg ze voorzichtig in de ovenschaal. Grill ze in ca. 6 minuten, blijf bij de oven en haal ze uit de oven zodra de paneerlaag bruin begint te worden.
Serveren: leg op elk bord een oester en leg er een citroenpartje bij. Direct serveren.
​
​
​
​
​
​
​