top of page

RECEPT soep van geroosterde wortels, dukkah, pistache en yoghurt

 

vier personen

​

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

​

1 bos wortels

1 sjalot, fijngesneden

2 liter water

Dukkah, kant en klaar – 50 gr.

Komijn, 1/5 theelepel

Pistachenootjes – 25 gr.

Griekse yoghurt – 80 gr.

1 rode peper – fijn gesneden

4 bouillonblokjes (groente- of kippenbouillon)

Neutrale olie

Zwarte peper

​

​

​

​

​

​

​

Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 10 min.

​

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Rooster de pistache nootjes in een koekenpan, hak fijn. Schrap de wortels, was ze,  verwijder het groen en snijd in stukjes van 3-4 cm. Vet een ovenschaal in. Doe de stukjes in de ovenschaal en rooster de wortelen 25 minuten.  In een pan met een dikke bodem de sjalot aanfruiten in olie, voeg de kumijn toe en de rode peper.  Voeg water toe, breng aan de kook, los de bouillonblokjes erin op. Doe de wortels erbij. Kook totdat de wortels gaar zijn. Pureer met een staafmixer. Doe er wat  vers gedraaide zwarte peper over. Serveer in kommen. Doe er een kleine eetlepel yoghurt in, bestrooi met wat dukkah en erbovenop wat pistache.

 

​

 

​

​

​

​

 

 

​

bottom of page