top of page

RECEPT Grieks yoghurtijs met kaffir lime, kaffir lime karamel met pistache

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Griekse yoghurt 500 ml.

250 ml, room 35%

120 gr. witte basterdsuiker

Kaffir lime – gedroogd,

 10 blaadjes

Limoen zest van 1 limoen

100 gr. suiker

150 ml. water

30 gr. pistache nootjes

Suiker

Kooktijd: half uur, voorbereidingstijd: vijfien uur

Doe de vrieskom van de keukenmachine in de vriezer (minstens 15 uur). Klop de basterdsuiker op met de slagroom tot yoghurtdikte. Zet weg tot de kaffir lime siroop klaar is.

Maak een siroop van de kaffir limes, door het water met de  suiker te verhitten en aan de kook te brengen. Zodra de suiker is opgelost, de kaffir lime blaadjes toevoegen en 10 minuten op een laag pitje laten staan. De lime blaadjes verwijderen en de stroop verder iets laten inkoken op een laag vuur. Regelmatig de zijkanten van de pan even met een nat kwastje nalopen, zodat er geen verbrande suikerkorreltjes aan de zijkant van de pan kunnen ontstaan en in de siroop kunnen vallen  (dan smaakt de hele siroop verbrand namelijk). De siroop laten afkoelen.

Doe 3 theelepels van de siroop in het yoghurt room mengsel. Bewaar de rest van de siroop. Doe in de ijsmachine (ca. 30-40 minuten) en serveer direct of zet het tot serveren in de vriezer .

Vlak voor uitserveren, rest van de siroop opwarmen met klein beetje water aan de kook brengen, vuur laag en inkoken tot karameldikte.  Rooster ondertussen de pistachenootjes, snijd ze fijn, houd 10 gr. apart en voeg toe aan de karamel.

Opmaak: doe 2 bolletjes pp in een bakje, lepel er wat kaffir lime karamel omheen, en strooi er wat fijngehakte pistachenootjes overheen.

bottom of page