RECEPT gegrilde zeewolf, Noilly Prat jus & peultjes
4 personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
Noilly Prat jus
Visfond, 1 pot
Scheutje Nouily Prat
Scheutje room
300 gr. peultjes, gewassen
200 gr. wortelbolletjes
1,5 liter groentebouillon
Zeewolffilet, 4 moten van ca. 175 gr., met vel
Zout
Peper
Olijfolie, vergine
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 0 min.
​
Breng de bouillon aan de kook. Doe de wortelbolletjes erin, laat ze 15 minuten koken en doe de laatste minuten de peultjes erin meekoken. Laat de visfond inkoken tot de helft. Doe er een scheutje Noilly Prat bij en kook nog even. Doe er een scheutje room bij. Proef en breng op smaak met heel weinig versgemalen peper en eventueel wat zout. Verwarm een grillpan. Bestrijk de moten met wat olie, doe er zout en peper op en gril aan beide kanten in de grillpan. Giet de groenten af.
Serveren: leg wat peultjes op een bord. Leg er een moot vis op en een aantal wortelbolletjes naast. Lepel er wat saus omheen.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​