top of page

RECEPT gegrilde zeewolf, Noilly Prat jus & peultjes

4 personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Noilly Prat jus

Visfond, 1 pot

Scheutje Nouily Prat

Scheutje room

300 gr. peultjes, gewassen

200 gr. wortelbolletjes

1,5  liter groentebouillon

Zeewolffilet, 4 moten van ca. 175 gr., met vel

Zout

Peper

Olijfolie, vergine

 

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Breng de bouillon aan de kook. Doe de wortelbolletjes erin, laat ze 15 minuten koken en doe de laatste minuten de peultjes erin meekoken. Laat de visfond inkoken tot de helft. Doe er een scheutje Noilly Prat bij en kook nog even. Doe er een scheutje room bij.  Proef en breng op smaak met heel weinig versgemalen peper en eventueel wat zout. Verwarm een grillpan. Bestrijk de moten met wat olie, doe er zout en peper op en gril aan beide kanten in de grillpan.  Giet de groenten af.

Serveren: leg wat peultjes op een bord. Leg er een moot vis op en een aantal wortelbolletjes naast.  Lepel er wat saus omheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page