top of page

RECEPT glaasje zuurkoolsoep met kaasstengel

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

​

​

1 ui, gesnipperd

boter

Kruidenzuurkool, 125 gr.

Room, scheutje

50 cl witte wijn

150 gr. kruimige

aardappel

1 liter kippenbouillon (of groentenbouillon)

Knoflook, 1 teentje

Roomboterbladerdeeg,

4 plakjes

Geklutst ei, 1 stuk

Geraspte oude kaas naar

smaak (ca. 30 gr)

Zout

Peper

​

​

​

​

​

​

​

Kooktijd: 50 min, voorbereidingstijd: 10 min.

​

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de bladerdeegplakken 5-10 minuten. Bestrooi het werkblad met bloem. Leg een bakblik klaar en bekleed deze met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak. Snijd er 10 cm lange repen uit. Pak elke reep op met 2 handen, draai elk uiteinde met je handen een andere kant op. Bestrijk met ei en bestrooi met kaas. Bak ze in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Fruit de ui met de knoflook totdat hij glazig is, voeg de zuurkool toe en de wijn, blijf even roeren. Laat de wijn verdampen. Schil en was de aardappel,  snijd in kleine stukjes. Voeg de bouillon toe en de aardappel. Laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje room toe, roer, proef en voeg eventueel nog wat zout en versgemalen zwarte peper toe.

 

​

 

​

 

​

​

 

 

​

bottom of page