RECEPT glaasje zuurkoolsoep met kaasstengel
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
Voorgerecht
​
​
1 ui, gesnipperd
boter
Kruidenzuurkool, 125 gr.
Room, scheutje
50 cl witte wijn
150 gr. kruimige
aardappel
1 liter kippenbouillon (of groentenbouillon)
Knoflook, 1 teentje
Roomboterbladerdeeg,
4 plakjes
Geklutst ei, 1 stuk
Geraspte oude kaas naar
smaak (ca. 30 gr)
Zout
Peper
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 50 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de bladerdeegplakken 5-10 minuten. Bestrooi het werkblad met bloem. Leg een bakblik klaar en bekleed deze met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak. Snijd er 10 cm lange repen uit. Pak elke reep op met 2 handen, draai elk uiteinde met je handen een andere kant op. Bestrijk met ei en bestrooi met kaas. Bak ze in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Fruit de ui met de knoflook totdat hij glazig is, voeg de zuurkool toe en de wijn, blijf even roeren. Laat de wijn verdampen. Schil en was de aardappel, snijd in kleine stukjes. Voeg de bouillon toe en de aardappel. Laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje room toe, roer, proef en voeg eventueel nog wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
​
​