top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

RECEPT knolselderij mousseline met witte chocolade en mosterd

vier personen
 

Ingrediënten

1 knolselderij

1 pot kalfsfond

Boter naar smaak (ca. 50-80 gr.)

Melk naar smaak

(Flinke) scheut room 

1 blik kokosmelk

Kerriepoeder

80 gr. witte chocolade

Zaanse mosterd naar smaak

Zout

versgemalen zwarte peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 25 min., voorbereidingstijd: 1 min.

Schil 1 knolselderij en snijd in stukken. Kook gaar met een blik kokosmelk en zoveel water dat het onder staat en een snufje kerriepoeder, weinig zout en versgemalen peper. Giet de knolselderij af, bewaar het kookvocht. Pureer de knolselderij met een staafmixer met 80 gr. witte chocolade, boter, melk en een scheutje room, eventueel nog wat van het kookvocht tot je een mousseline overhoudt, breng op smaak met mosterd, zout en peper.  Is de puree te grof, dan nog even door een fijne zeef duwen met de bolle kant van een soeplepel.

Serveersuggestie: met hertenbiefstuk, stoofpeertjes & wildsaus.

Ook lekker met stoofvlees, of een gepocheerd ei & fijngehakte hazelnoot. Of een stukje gebakken zeeduivel, zeewolf of dorade.

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page