Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

RECEPT knolselderij mousseline met witte chocolade en mosterd
vier personen
Ingrediënten
​
1 knolselderij
1 pot kalfsfond
Boter naar smaak (ca. 50-80 gr.)
Melk naar smaak
(Flinke) scheut room
1 blik kokosmelk
Kerriepoeder
80 gr. witte chocolade
Zaanse mosterd naar smaak
Zout
versgemalen zwarte peper
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 25 min., voorbereidingstijd: 1 min.
​
Schil 1 knolselderij en snijd in stukken. Kook gaar met een blik kokosmelk en zoveel water dat het onder staat en een snufje kerriepoeder, weinig zout en versgemalen peper. Giet de knolselderij af, bewaar het kookvocht. Pureer de knolselderij met een staafmixer met 80 gr. witte chocolade, boter, melk en een scheutje room, eventueel nog wat van het kookvocht tot je een mousseline overhoudt, breng op smaak met mosterd, zout en peper. Is de puree te grof, dan nog even door een fijne zeef duwen met de bolle kant van een soeplepel.
​​
Serveersuggestie: met hertenbiefstuk, stoofpeertjes & wildsaus.
Ook lekker met stoofvlees, of een gepocheerd ei & fijngehakte hazelnoot. Of een stukje gebakken zeeduivel, zeewolf of dorade.
​
​
​
​