top of page

appel hazelnoot pompoen kwartel

coquille linzen zoete aardappel knoflook

wortel walnoot geitenkaas

room ei kikkerwten

tijm knolselderij brie

knoflook salie

ossenstaart chipotle

chilipeper paprika

geconfijte eend rode peper honing

bloedsinaasappel spinazie

halloumi avocado

mozzarella

chorizo

kerrie Parmezaan

za'atar kalfsvlees

bacon ras el hanout

 spitskool gegrilde kip cantharellen

risotto
 

 

Image by Marisa Morton

smaak
combinaties
cavolo nero

Image by Benjamin Lizardo

cannellini bonen orecchiette snijbiet brood croutons fontina lasagne kippen

bouillon citroen

kastanjes

ansjovis kabeljauw snoekbaars

maple syrup

mergpijp Parmezaanse kaas eendenborst

sinaasappel mosterd ui geitenrollade

burrata pesto

forel lamsvlees tomaat tijm

braadworst gnocchi schelvis gamba's krab

 

 

 

bruine bonen

pijnboom

pitten Taleggio aardappels

shortribs  aardpeer zwarte knoflook sushi azijn inktvis

parelgort

hertenrug rode wijn

mascarpone

polenta zonnebloem

pitten salie

curry

amandelen

knolraap

kokkels

mosselen tarbot

avocado

langoustine

cashew noten sjalot

prei beurre noisette radicchio biet farro

parelhoen

schar crème fraiche rigatoni artisjok champignons

courgette

 

 

Image by Green And Great

spaghetti met cavolo nero, pompoencrème en krokante pancetta of pompoenpitten

Zet een grote pan met water op, breng aan de kook en een pan met de pompoenblokjes. Bak 200 gr. gesneden pancetta langzaam uit of rooster een handje pompoenpitten voor de vegetarische/vegan variant. Fruit een gesnipperd sjalotje en een fijngehakt teentje knoflook in olie. Roerbak 200 gr. gesneden cavolo nero (nerf verwijderd!) 10 minuten lang in olie, zet weg. Kook 400 gr. pasta gaar ondertussen.  Giet de pompoenblokjes af als ze gaar zijn, bewaar 3-4 el. kookvocht. Pureer de pompoen met het kookvocht, het uimengsel, een snufje cayennepeper en zout en peper en zonodig wat olijfolie.

 

Giet de spaghetti af, roer de pompoenpuree erdoorheen. Strooi er de pancetta of pompoenpitten overheen, leg er wat cavolo nero op en bestrooi met geraspte pecorino.

Image by Benjamin Lizardo
Image by Green And Great

ribollita - soep met cavolo nero

Snijd 1 winterwortel fijn, 2 stelen bleekselderij en bak deze in een pan in wat olie tot ze zacht worden. Voeg 1 blik uitgelekte cannellini bonen toe en bak kort mee. Voeg 2 liter bouillon toe (kip of groente) en pureer met het groentemengsel.

Fruit ondertussen in een soeppan 1 grote ui met 3 teentjes knoflook glazig in olijfolie. Bak 1 blik uitgelekte cannellini bonen mee ,
een derde fijngesneden kool, 350 gr. grof gesneden cavolo nero (nerf verwijderd), en 1 geschilde en in blokjes gesneden grote aardappel. Voeg een takje rozemarijn toe en twee takjes tijm. Voeg de bouillon met de gepureerde cannellini bonen hieraan toe.
Kook een kwartier. Breng op smaak met zout, peper en wat cayennepeper. Verwijder de rozemarijn en tijm uit de pan.

Doe in elk bord een plak oud zuurdesembrood. Schep er de soep overheen en serveer direct.


 

bottom of page