top of page

miso coquille

couscous sinaasappel

munt koriander kwartel wortel five spice

schol kabeljauw zalm schar tarbot gegrilde  inktvis kappertjes tong

perzik abrikoos

mango

ui ras el hanout

kaneel

olijven bacon kip

gnocchi risotto avocado

zoete aardappel

basilicum tomaat tonijn

ricotta bergamot

​

​

 

 

 

 

 

sliced lemon on pink surface_edited.jpg

smaak
combinaties
citroen

Lemons

gegrilde vis yuzu
dragon zeebaars
rode mul courgette tijm 
duindoornbes

hazelnoot peer banaan geitenkaas 
appel suiker honing mandarijn
rozemarijn 
citroentijm parelhoen
mozzarella
rucola
 

Lemons

​

Lemons
Lemons

​

oesters venkel
groene asperges mosselen  chilipeper burrata kikkererwten peterselie
zeewolf
chorizo
walnoot maanzaad bramen vijgen pecannoot
rabarber bloedsinaasappel pompelmoes vlierbloesem aardbei
kreeft
hollandse garnalen aubergine langoustines hummus pompoen ui
knoflook geroosterde bloemkool tahin kouseband


 

ansjovis lamsnek spruitjes tabouleh artisjok
sardines chipotle
paprika aardappel
room
dille feta bieslook forel knolselderij harissa krieltjes spitskool witte bonen spinazie sliptong entrecote zwarte knoflook varkenshaas doperwten pesto
gerookte makreel mayonaise ei sperziebonen
limoen meringue kokos amandel hangop Griekse yoghurt chioggia biet shortribs  gedroogde tomaat


 

Lemons
Lemons

​

yellow%2520lemon%2520fruit%2520on%2520white%2520and%2520blue%2520textile_edited_edited.jpg

couscous met citrusvruchten, pistachenoten, munt, koriander & peterselie.

​

Maak 1 pak couscous volgens de gebruiksaanwijzingen. Hak 1/2 bos koriander en 1/2 bos platte peterselie fijn samen met de blaadjes van 1/2 bos munt. Snijd een halve rode peper klein. Rasp de schil van 1 citroen, 1 limoen en 2 sinaasappels.  Pel en hak 2 handjes pistachenoten fijn. Pers de citrusvruchten uit. Meng nu de couscous, de citrusrasp, het citrussap, de pistachenoten, de rode peper en de groene kruiden. Roer om, voeg extra vergine olijfolie toe en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

​


​

yellow%2520lemon%2520fruit%2520on%2520white%2520and%2520blue%2520textile_edited_edited.jpg

​

 

Gebrande citruscarpaccio

met burrata, munt en pistache

Schil en snijd 2 sinaasappels en 2 stuks pompelmoes overdwars in plakken (dwars op de partjes) van ca. 0,6 cm. Verhit de grillpan en gril heel kort de plakken er aan 1 kant op. Maak een dressing van fijngesneden verse munt, extra vergine olijfolie, 2 eetlepels honing en citroensap, cayennepeper, zout en peper. Leg de plakken gegrilde citrus om en om op een schaal, leg twee burrata's in stukken gescheurd in het midden. Besprenkel met de dressing, 1 handje geschilde en fijngehakte pistachenootjes en garneer met muntblaadjes.

 

​

 

 

 

​

 

 

​

 

Image by arianka ibarra
Lemon Cake
Image by arianka ibarra

​

​

Lemony Bars
Image by FOODISM360
Lemon Pie

​

​

bottom of page