miso hollandaisesaus
witte asperges bieslook risotto truffel
Parmezaan
ui pancetta spinazie wortel
aardappel tomaat
paddestoelen
ras el hanout
olijven kip mozzarella
gnocchi avocado
zoete aardappel
basilicum ricotta
gerookte zalm Parmaham tuinbonen
smaak
combinaties
ei
geitenkaas
dragon
citroentijm
mozzarella rucola groene asperges
gekookte ham
venkel garnalen peterselie
cepes room briochebrood
mosselen zeekraal
chilipeper burrata kikkererwten bosui
chorizo salie courgette
walnoot prei aubergine langoustines hummus pompoen
knoflook kreeft dulce zeewier
tagliatelle gegrilde paprika
sesam bosui gehakt paksoi
ansjovis artisjok
sardines chipotle
paprika tonijn rosti cottage cheese
dille feta gerookte forel knolselderij harissa krieltjes
rijst kimchi
gruyere spitskool witte bonen
zwarte knoflook zuurdesembrood filet americain knoflookyoghurt doperwten pesto
gerookte makreel mayonaise sperziebonen
biet gedroogde tomaat curry
Snelle shakshuka
Snipper een uitje en fruit glazig in olie met een fijngeperste teen knoflook in een koekenpan en 2 gegrilde paprika in kleine stukjes. Voeg de inhoud van een blik met blokjes gepelde tomaat toe, breng op smaak met zout, peper. Maak vier kleine kuiltjes, tik een eitje en laat in elk kuiltje een ei garen op een laag vuur, bestrooi met wat zout en wat chilipoeder. Doe een deksel op de pan tot de eieren gaar zijn. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en een snufje komijn.
gepekelde eidooier
Mix 300 gr. zout en 300 gr. suiker. Doe de helft in een kom en maak er zes kuiltjes in. Scheid zes eieren. Doe de zes eidooiers elk in een kuiltje. Bedek met de rest van het suiker&zout mengsel en zet 1 dag in de koelkast. Daarna nog max. 2 dagen houdbaar.
Dit heeft een heerlijke umami smaak. Rasp de gedroogde eidooier bijvoorbeeld over pasta met truffel en paddestoelen.
Nodig:
- 1 grote pan met ruime hoeveelheid kokend water met een scheut azijn erin.
- 1 schuimspaan
- 1 schone theedoek
- 1 kopje
Breek elk ei steeds apart in het kopje. Maak een draaikolk in het kokende water, laat het ei er voorzichtig inglijden uit het kopje. Kook ze 3 en een halve minuut. Haal ze uit het water met een schuimspaan. Laat ze voorzichtig van de schuimspaan glijden op de schone theedoek.
kook
hack
eieren
pocheren
Splits 4 eieren. Doe de eidooiers in een schaal en sla los met een garde met een scheut melk, zout en peper. Maak een andere schaal goed vetvrij. Doe de vier eiwitten erin met een snufje zout en mix met een mixer tot er pieken ontstaan. Vouw de geklutste eidooiers er voorzichtig doorheen. Bak in een hete koekenpan in olie of boter.
kook
hack
superluchtige
omeletten
het perfect gekookte ei
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Kook vervolgens
de eieren:
6 minuten - zacht ei
7-8 minuten - half zacht gekookt
9 minuten - 3/4 hardgekookt
10 minuten - hardgekookt