top of page

miso hollandaisesaus

witte asperges bieslook risotto truffel

Parmezaan

ui pancetta spinazie wortel

aardappel tomaat

paddestoelen

ras el hanout

olijven kip mozzarella

gnocchi avocado

zoete aardappel

basilicum ricotta

gerookte zalm Parmaham tuinbonen

 

 

 

 

 

Image by Leti Kugler

smaak
combinaties
ei


 

Image by Annie Spratt

 geitenkaas 
dragon 
citroentijm
mozzarella rucola groene asperges
gekookte
ham
venkel
garnalen peterselie
cepes room briochebrood


 

Image by Rayia Soderberg

Image by Monika Grabkowska

mosselen zeekraal
chilipeper burrata kikkererwten bosui
chorizo salie courgette
walnoot prei  aubergine  langoustines hummus pompoen
knoflook kreeft dulce zeewier
tagliatelle
gegrilde paprika
sesam
bosui gehakt paksoi


 

ansjovis  artisjok
sardines chipotle
paprika
tonijn rosti cottage cheese

dille feta gerookte forel knolselderij harissa krieltjes
rijst kimchi

gruyere spitskool witte bonen
zwarte knoflook zuurdesembrood filet americain knoflookyoghurt doperwten pesto
gerookte makreel mayonaise sperziebonen
 biet gedroogde tomaat curry



 

Image by Melissa Walker Horn

Shakshuka

Snelle shakshuka

Snipper een uitje en fruit glazig in olie met een fijngeperste teen knoflook in een koekenpan en 2 gegrilde paprika in kleine stukjes. Voeg de inhoud van een blik met blokjes gepelde tomaat toe, breng op smaak met zout, peper. Maak vier kleine kuiltjes, tik een eitje en laat in elk kuiltje een ei garen op een laag vuur, bestrooi met wat zout en wat chilipoeder. Doe een deksel op de pan tot de eieren gaar zijn. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en een snufje komijn.


 

 

 

 

 

 

gepekelde eidooier

Mix 300 gr. zout en 300 gr. suiker. Doe de helft in een kom en maak er zes kuiltjes in. Scheid zes eieren. Doe de zes eidooiers elk in een kuiltje. Bedek met de rest van het suiker&zout mengsel en zet 1 dag in de koelkast. Daarna nog max. 2 dagen houdbaar.

Dit heeft een heerlijke umami smaak. Rasp de gedroogde eidooier bijvoorbeeld over pasta met truffel en paddestoelen.



 

Image by Leti Kugler
Image by 青 晨
Image by Leti Kugler
Image by Leti Kugler

Image by Gaelle Marcel
Image by Christian Coquet

Nodig:
- 1 grote pan met ruime hoeveelheid kokend water met een scheut azijn erin.
- 1 schuimspaan
- 1 schone theedoek
- 1 kopje

Breek elk ei steeds apart in het kopje. Maak een draaikolk in het kokende water, laat het ei er voorzichtig inglijden uit het kopje. Kook ze 3 en een halve minuut.  Haal ze uit het water met een schuimspaan. Laat ze voorzichtig van de schuimspaan glijden op de schone theedoek.

kook
hack


eieren
pocheren


 

Splits 4 eieren. Doe de eidooiers in een schaal en sla los met een garde met een scheut melk, zout en peper. Maak een andere schaal goed vetvrij. Doe de vier eiwitten erin met een snufje zout en mix met een mixer tot er pieken ontstaan. Vouw de geklutste eidooiers er voorzichtig doorheen. Bak in een hete koekenpan in olie of boter.



 

Image by Leti Kugler

kook
hack

superluchtige
omeletten




 

het perfect gekookte ei
Breng een pan met ruim water aan de kook.

Kook vervolgens

de eieren:

6 minuten - zacht ei

7-8 minuten - half zacht gekookt

9 minuten - 3/4 hardgekookt

10 minuten - hardgekookt

 

Image by Rayia Soderberg

bottom of page