top of page

zoete aardappel halloumi gegrilde bavette

lamsoren zuring gorgonzola kikkererwten

hazelnoot verse pasta

coquille walnoot

eieren ricotta salie

citroen pompoen lamsvlees

kerrie avocado

knoflook salie tomaat

nootmuskaat venkel

heilbot

room sjalot Parmezaan

Stilton rookspek geitenkaas

ui waterkers dorade

 

 

Image by Amanda Frank

smaak

combinaties

spinazie

spinaziesoep met bacon en een gekookt eitje

Kook 2 eieren. Bak 8 plakjes bacon uit. Hak fijn. Snipper 2 sjalotjes en fruit tot glazig, voeg op het laatst een teentje knoflook toe. Laat kort bruinen.  Doe er 1,3 liter water bij met 2 tabletten kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg stapsgewijs, 600 gr. spinazie toe. Pureer de soep. Proef en breng op smaak met (weinig) zout en peper. Pel de eieren. Verkruimel ze en bestrooi met zout. Serveer de soep met in elke kom verkruimeld ei en fijngehakte bacon.

 

 

 

 

 

 

 

Image by Heather Ford
Image by Heather Ford

gnocchi  room

pistache courgette komijnkaas

gember

makreel

pijnboompitten

mosterd ham

crème fraîche citroen risotto kwartelei hazelnoot truffel witte bonen filodeeg rode curry citroengras

 

ansjovis rode ui zalm gerookte kip feta

 

Image by Heather Barnes

Frittata met spinazie

​Fruit een gesnipperd uitje, voeg een fijngehakte teen knoflook toe in een grote koekenpan, bak kort mee. Kluts 5 eieren met zout, peper, snufje cayennepeper en een flinke scheut melk. Roerbak kort 500 gr. gewassen spinazie met het uimengsel. Voeg de geklutste eieren toe, draai het vuur laag en bak tot de eieren gestold zijn. Snijd in vieren.

 

Serveer met super knapperig vers zuurdesembrood en een glaasje witte wijn.
 

 

 

 

 

 

 

 

Image by Heather Ford

Roergebakken spinazie met citroen

Was 1,2 kg. spinazie, laat uitlekken. Rasp de schil van anderhalve citroen en pers 3 teentjes knoflook uit.

Bak de knoflook heel kort in olijfolie in een wok. Roerbak de spinazie in delen erbij, steeds toevoegen als het vorige deel genoeg is geslonken. Roer de citroenrasp erdoor en een paar kneepjes citroensap, bestrooi met zout en peper.

 

Image by Heather Barnes

Tagliatelle met spinazie, truffel tapenade & een gepocheerd ei

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en eentje met ruim water en een scheutje azijn.  Leg een schone theedoek klaar. Fruit een fijngesnipperde sjalot in olijfolie. Kook 400 gr. tagliatelle gaar in het gezouten water, roerbak  ondertussen 400 gr. gewassen en iets uitgelekte spinazie met de sjalot. Zet apart.  Maak een 'draaikolk' in de pan met water en azijn door er hard in te roeren. Doe vier eieren 1 voor 1 in een kopje, laat ze in de draaikolk glijden, pocheer 3 en een halve minuut. Haal met schuimspaan uit de pan en leg op de schone theedoek. Met zout bestrooien.  Giet de pasta af, houd 2 el. kookvocht apart. Doe deze door de pasta, met 2 -3 eetlepels truffel tapenade en 2 el extra vergine olijfolie, omroeren. Pasta verdelen over de borden. Bestrooi met weinig zout en peper. Gepocheerd ei erboven op. Serveren met vers geraspte Parmezaanse kaas.

 

IMG_20210922_134830_edited.jpg
bottom of page