top of page
zoete aardappel halloumi gegrilde bavette
lamsoren zuring gorgonzola kikkererwten
hazelnoot verse pasta
coquille walnoot
eieren ricotta salie
citroen pompoen lamsvlees
kerrie avocado
knoflook salie tomaat
nootmuskaat venkel
heilbot
room sjalot Parmezaan
Stilton rookspek geitenkaas
ui waterkers dorade

spinaziesoep met bacon en een gekookt eitje
Kook 2 eieren. Bak 8 plakjes bacon uit. Hak fijn. Snipper 2 sjalotjes en fruit tot glazig, voeg op het laatst een teentje knoflook toe. Laat kort bruinen. Doe er 1,3 liter water bij met 2 tabletten kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg stapsgewijs, 600 gr. spinazie toe. Pureer de soep. Proef en breng op smaak met (weinig) zout en peper. Pel de eieren. Verkruimel ze en bestrooi met zout. Serveer de soep met in elke kom verkruimeld ei en fijngehakte bacon.


gnocchi room
pistache courgette komijnkaas
gember
makreel
pijnboompitten
mosterd ham
crème fraîche citroen risotto kwartelei hazelnoot truffel witte bonen filodeeg rode curry citroengras
ansjovis rode ui zalm gerookte kip feta


Frittata met spinazie
Fruit een gesnipperd uitje, voeg een fijngehakte teen knoflook toe in een grote koekenpan, bak kort mee. Kluts 5 eieren met zout, peper, snufje cayennepeper en een flinke scheut melk. Roerbak kort 500 gr. gewassen spinazie met het uimengsel. Voeg de geklutste eieren toe, draai het vuur laag en bak tot de eieren gestold zijn. Snijd in vieren.
Serveer met super knapperig vers zuurdesembrood en een glaasje witte wijn.

Roergebakken spinazie met citroen
Was 1,2 kg. spinazie, laat uitlekken. Rasp de schil van anderhalve citroen en pers 3 teentjes knoflook uit.
Bak de knoflook heel kort in olijfolie in een wok. Roerbak de spinazie in delen erbij, steeds toevoegen als het vorige deel genoeg is geslonken. Roer de citroenrasp erdoor en een paar kneepjes citroensap, bestrooi met zout en peper.

Tagliatelle met spinazie, truffel tapenade & een gepocheerd ei
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en eentje met ruim water en een scheutje azijn. Leg een schone theedoek klaar. Fruit een fijngesnipperde sjalot in olijfolie. Kook 400 gr. tagliatelle gaar in het gezouten water, roerbak ondertussen 400 gr. gewassen en iets uitgelekte spinazie met de sjalot. Zet apart. Maak een 'draaikolk' in de pan met water en azijn door er hard in te roeren. Doe vier eieren 1 voor 1 in een kopje, laat ze in de draaikolk glijden, pocheer 3 en een halve minuut. Haal met schuimspaan uit de pan en leg op de schone theedoek. Met zout bestrooien. Giet de pasta af, houd 2 el. kookvocht apart. Doe deze door de pasta, met 2 -3 eetlepels truffel tapenade en 2 el extra vergine olijfolie, omroeren. Pasta verdelen over de borden. Bestrooi met weinig zout en peper. Gepocheerd ei erboven op. Serveren met vers geraspte Parmezaanse kaas.

bottom of page

