top of page

dragon kip
gepocheerd ei bacon

aardpeer knoflook tijm peterselie bieslook sherry
ricotta ravioli  Parmezaanse kaas bladerdeeg
room aardappel
balsamico azijn

rucola
dashi ramen 
citroengras bouillon sojasaus

 

IMG_20200629_135300.jpg

smaak
combinaties
paddenstoelen

 

daslook tarbot tagliatelle
zwarte knoflook quiche truffel pecorino flamkuchen mozzarella risotto madeira gevogelte fond wilde spinazie  diamanthaas parelhoen pastinaak

champignons à l'escargot

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper een sjalotje, bak deze in boter samen met drie teentjes fijngeperste knoflook. Maak 250 gr. kastanjechampignons schoon, bak ze kort met het uimengsel. Voeg er 200 ml. room, vijf fijngehakte takjes peterselie en een zakje persillade (slakkenkruiden, te verkrijgen bij de AH). Giet het in vijf ingevette ramequins en doe ze in de oven. Klaar na een kwartiertje.

Serveren met knapperig stokbrood of zuurdesembrood.

 

 

 

 

Image by Thanh Soledas

toast citroen lasagne blauwe kaas

biefstuk sjalot

mascarpone

pappardelle

omelet quinoa

hollandaise saus

gnocchi

spruitjes rosti fricandeau cognacsaus

zwezerik zuurkool patrijs

snoekbaars mosterd

honing spitskool

mayonaise prei

 

 

Image by Thanh Soledas

Image by Julia Kicova

champignonsoep

 

Bak 1 sjalotje glazig in de boter. Voeg 500 gr. gesneden en gewassen champignons toe, bak tot ze bijna gaar zijn, bestrooi met een tl. bloem en roer om. Houd 3/4 van het mengsel apart. Voeg 1,5 l water toe aan 1/4 van het mengsel en 3 paddenstoelen bouillonblokjes, roer en breng aan de kook. Pureer met de staafmixer. Voeg de rest van het mengsel toe onder voortdurend roeren, breng opnieuw aan de kook. Maal 50 gr. gedroogde paddestoelen in een keukenmachine. Zeef door een fijne zeef boven de soep, roer door. Doe er een scheutje (koffie) room door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct en strooi er wat verse fijngesneden bieslook over. 

 

 

 

 

 

 

paddenstoelensoep met truffel en groen van prei

 

Week 50 gr.  gedroogde paddenstoelen 1 uur in warm water. Spoel ze af. Veeg 400 gr. verse paddenstoelen schoon met een kwastje en snijd ze grof. Fruit 2 sjalotten in boter tot ze glazig zijn. Bak de paddenstoelen mee. Voeg 1,5 l water toe, de gedroogde paddenstoelen en 3 paddenstoelen bouillon blokjes en laat 15 minuten koken. Pureer de soep.  Voeg 1,5 el truffeltapenade toe, het ragfijn gesneden en gewassen preigroen van 1 prei en laat 3 minuten doorkoken. Voeg een scheutje room toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

 

 

 

Image by Gaelle Marcel
Sauteed Mushrooms

zuurdesembrood met gebakken champignons, sjalot, cognacroomsaus

Was en snijd 500 gr. champignons in kwarten. Snipper en fruit twee sjalotjes in boter. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur, roer regelmatig. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Snijd 4 dikke sneden zuurdesembrood en rooster.

Zodra de champignons klaar zijn, een een scheutje room toevoegen aan het champignonmengsel en een scheutje cognac.  Proef nogmaals en breng op smaak met zout en peper. Snijd wat peterselie of bieslook fijn en garneer. Verdeel het mengsel over het zuurdesembrood.

 

 

 

Paddenstoelentaartje

Verwarm de oven voor op 200 graden. Veeg 600 gr. paddenstoelen schoon met een kwastje, ris 3 takjes tijm en rozemarijn, snijd de kruiden fijn. Bak twee gesnipperde sjalot in wat boter met 2 fijngeperste tenen knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur met wat zout en peper, voeg wat fijngesneden peterselie toe en de cognac, laat de cognac verdampen.  Laat 6 plakken roomboterbladerdeeg ontdooien (5-10 minuten). Mix 200 ml. room met vier geklutste eieren, de tijm en rozemarijn, (houd een klein beetje geklutst ei apart), zout en peper. Vet een ovenschaal in. Bestrooi het aanrecht met bloem, rol de 6 plakken bladerdeeg tot 1 grote plak, snijd in 2-en. Bekleed de ovenschaal met de ene helft.  Doe de gebakken paddenstoelen erin en giet het roommengsel erbij. Bekleed met de rest van het bladerdeeg. Steek een klein rondje uit in het midden van de bovenkant van de taart. Bestrijk met het overbleven eimengsel en bak in 25 minuten gaar.

 

 

IMG_20200629_135149_edited.jpg
IMG_20200629_135149_edited.jpg

Pasta met roomsaus met walnoten en paddenstoelen

Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook, zout het water. Kook 400 gr.  pasta . Fruit ondertussen 1 sjalot in wat olie en kort 1 teen knoflook (mag niet donker worden).  Doe 200 gr.  walnoten in de keukenmachine, draai fijn, voeg 100-150 ml room toe en wat olijfolie tot er een smeuïge massa ontstaat. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een andere koekenpan, voeg toe aan het sjalotmengsel, voeg ook het walnoot roommengsel toe en een half glas witte  wijn,  warm even goed door. Giet de pasta af, bewaar 1 eetlepel kookvocht, voeg toe aan de saus, breng op smaak met zout en peper. Roer de saus door de pasta met wat fijngehakte peterselie. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer direct.

 

 

Vegetarische paddestoelenpaté met dragon

Week 50 gr.  gedroogde paddenstoelen 1 uur in warm water. Spoel ze af. Veeg ondertussen 250 gr. kastanjechampignons schoon en snijd ze in kwarten. Snipper 2 sjalotjes en fruit ze aan in boter, hak de gedroogde paddenstoelen en bak mee. Voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper. Bak op hoog vuur en onder constant roeren tot ze bruinen. Pers 3 tenen knoflook uit en bak die kort mee met de champignons. Blus af met een scheutje witte wijn, laat de wijn verdampen. Ris de blaadjes van 7 takjes dragon. Hak de blaadjes fijn. Laat het champignonmengsel afkoelen en maal fijn met een blender. Meng met de dragon en 30 gr. Parmezaanse kaas en 150 gr. mascarpone. Proef en breng op smaak met zout en peper. Smelt 100 gr. boter en klaar de boter. Verdeel het paddenstoelenmengsel over 4 ramequins. Schenk er de geklaarde boter erover en laat opstijven in de koelkast (5-6 uur).

 

 

 

 

IMG_20200629_135149_edited.jpg
bottom of page