top of page

hert rode wijn

chorizo
blauwe kaas
 karamel tijm
biet stoofvlees

mierikswortel

geitenkaas ui

kastanjes eend

bladerdeeg  zwezerik rucola

kokosmelk knolselderij aardappel honing balsamico

smaak
combinaties
pastinaak

rookworst rode ui
tarbot appel walnoten
wortel zoete aardappel rozemarijn tijm lamsvlees
knoflook room rookspek
salie

paddestoelen
ossenstaart

 

IMG_20201129_162244_edited.jpg

 maple syrup  bier oesterzwammen
varkensrollade

mosterd

prei

creme fraiche

hazelnoot spruitjes truffel pompoen risotto

pecan noten

five spice kruiden oude kaas walnoten

peterselie

speculaas

kruiden

crème fraîche

 

Herbs%20and%20Condiment_edited.jpg

IMG_20201129_162244_edited.jpg

geroosterde pastinaak met honing en balsamico

Was en schil 5-6 pastinaken. Snijd ze in blokjes van 3*3 cm.

Verwarm de oven op 200 graden. Kook ze kort in gezouten water (5 min). Giet af en laat uitlekken. Bestrijk een ovenschaal met wat olie. Doe de pastinaak
blokjes erin, besprenkel met weinig olijfolie, 3 el. honing en 3 el. balsamico azijn, zout en versgemalen zwarte peper. Ca. 30-40 min. roosteren tot goudbruin. Tussentijds checken of ze klaar zijn.

Image by Joanna Kosinska

romige pastinaak
puree


Was en schil 800 gr. pastinaken en 200 gr. aardappels. Snijd ze in kleine blokjes. Kook in ruim water met wat zout tot ze gaar zijn. Giet de blokjes af, bewaar een gedeelte van het kookvocht. Stamp fijn met een stamper, pureer kort met een staafmixer, doe er een flinke klont boter bij en een scheut room. Voeg wat kookvocht bij om er een cremige puree van te maken. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat cayennepeper, tijm of fijngehakte rozemarijn.

 

Image by Annie Spratt
Image by Julia Kicova

pastinaaksoep met gefrituurde pastinaak


Schil 1,2 kg pastinaken met een dunschiller. Snijd er vervolgens met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes van, houd 10 plakjes apart voor het frituren. Snipper 2-3 sjalotjes, fruit ze in olie tot ze glazig zijn. Snijd de rest van de pastinaken in stukken, zet even aan in olie. Voeg zoveel water toe zodat ze onder water staan plus 3 kippen- of groentebouillon blokjes. Breng aan de kook, totdat de pastinaken zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer, roer er 50 ml. room er doorheen en doe er wat zwarte peper over.

Verhit de olie tot ca. 175 graden. Frituur de chipjes, laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
Serveren: serveer de soep in een diep bord, doe de pastinaakchips in het midden van de borden.

Herbs%20and%20Condiment_edited.jpg

IMG_20201129_162244_edited.jpg

gefrituurde pastinaak

Was en schil de pastinaak. Schil vervolgens met een dunschiller de pastinaak in dunne linten, halveer ze, Verhit in een wok een flinke laag olie en frituur er een gedeelte van de pastinaak linten in tot goudbruin.

Laat ze uitlekken op een bord met proppen keuken papier.

Lekker met een gebakken stukje hertenbiefstuk en pompoenpuree.

 

bottom of page