top of page

vanille room pistache nootjes

amandel perzik custard

vlierbloesem biscuit

gember kokos limoen munt

dadel peer

yuzu mascarpone

suiker aardbei watermeloen

citroen gin kardemom

kwark sinaasappel

hazelnoot

sumak kip

 

 

 

 

Image by Brooke Lark

smaak
combinaties
rabarber

Image by Edson Rosas

frambozen cantuccini

boter marsepein

bladerdeeg

crème fraîche

witte chocolade

abrikoos

Griekse yoghurt

lange vingers

geitenkaas spinazie

varkenshaas Mon Chou

azijn

waterkers

biet

sour cream appel

bitterkoekjes wonton

kersen

roze peper

amandelspijs

knettersuiker

strudeldeeg

rode druiven kruisbessen

 

 

 

Rabarbercompote met aardbeien met vanilleroom

Snijd een vanillestokje open, schraap de vanille eruit en reserveer. Schil, was en kook de rarbarber in stukjes van 2 cm in 12 minuten samen met het uitgeschraapte vanillestokje en het sap van 1 limoen met 60 gr. suiker. Was en halveer 250 gr. aardbeien en kook deze nog 2 minuten mee. Klop ondertussen 100 gr. slagroom met 30 gr. witte basterdsuiker en de vanille stijf. Laat de compote afkoelen tot lauwwarm en serveer met de vanilleroom.

 

 

 

Image by Edson Rosas
Image by Edson Rosas

Over rabarber

Rabarber is in het seizoen van april tot en met juli (van de koude grond).

Je kunt rabarber gewassen en in stukjes gesneden een jaar bewaren in de vriezer bij - 18 graden in een goed afgesloten bakje.

 

 

 

Image by Edson Rosas

rabarber, citroenmascarpone en cantuccini kruim

Snijd 250 gr. rabarber in stukken, kook het met aanhangend water en 3 eetlepels water tot de rarbarber zacht is met 80 gr. suiker in ca. 10 minuten. Laat de pan afkoelen in een grotere pan met koud water.

 

Rasp de schil van 1 hele citroen, pers de citroen uit. Klop 1,5 dl slagroom op met 30 gr. poedersuiker tot yoghurtdikte. Roer in een andere beslagkom de geraspte citroenschil, het citroensap, 30 gr. basterdsuiker en 2 zakjes vanillesuiker door 250 gr. mascarpone. Vouw vervolgens de slagroom door de mascarpone.

 

Serveren: verdeel de rabarber en daarbovenop de citroenmascarpone over 4 kommen of glazen, doe er het kruim van 80 gr. verkruimelde  over en serveer direct.

 

 

 

 

 

Image by Edson Rosas
rhubarb crumble with vanilla ice cream light blue background.jpg

rabarber crumble met amandel & vanille ijs

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Snijd 850 gr. rabarber in stukken. Verdeel het over een ingevette ovenschaal. Bestrooi met 1oo gr. suiker en met anderhalve eetlepel custardpoeder. Roer om.

Rooster 25 gr. amandelsnippers goudbruin in een koekenpan.

 

Maak intussen de crumble van 75 gr. amandelmeel en 75 gr. bloem, 75 gr. boter en 100 gr. suiker.  Meng er 100 gr. fijngehakte amandelen doorheen en de rasp van 1 citroen. Wrijf het door je handen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het over de rabarber.

Bak in ca. 25-30 minuten goudbruin. Serveer met een bolletje vanille ijs. Strooi wat geroosterde amandelsnippers over het ijs.

 

 

 

 

 

rhubarb cake light blue background .jpg
rhubarb crumble with vanilla ice cream light blue background.jpg
bottom of page