top of page
vanille room pistache nootjes
amandel perzik custard
vlierbloesem biscuit
gember kokos limoen munt
dadel peer
yuzu mascarpone
suiker aardbei watermeloen
citroen gin kardemom
kwark sinaasappel
hazelnoot
sumak kip
smaak
combinaties
rabarber
frambozen cantuccini
boter marsepein
bladerdeeg
crème fraîche
witte chocolade
abrikoos
Griekse yoghurt
lange vingers
geitenkaas spinazie
varkenshaas Mon Chou
azijn
waterkers
biet
sour cream appel
bitterkoekjes wonton
kersen
roze peper
amandelspijs
knettersuiker
strudeldeeg
rode druiven kruisbessen
Rabarbercompote met aardbeien met vanilleroom
Snijd een vanillestokje open, schraap de vanille eruit en reserveer. Schil, was en kook de rarbarber in stukjes van 2 cm in 12 minuten samen met het uitgeschraapte vanillestokje en het sap van 1 limoen met 60 gr. suiker. Was en halveer 250 gr. aardbeien en kook deze nog 2 minuten mee. Klop ondertussen 100 gr. slagroom met 30 gr. witte basterdsuiker en de vanille stijf. Laat de compote afkoelen tot lauwwarm en serveer met de vanilleroom.
Over rabarber
Rabarber is in het seizoen van april tot en met juli (van de koude grond).
Je kunt rabarber gewassen en in stukjes gesneden een jaar bewaren in de vriezer bij - 18 graden in een goed afgesloten bakje.
rabarber, citroenmascarpone en cantuccini kruim
Snijd 250 gr. rabarber in stukken, kook het met aanhangend water en 3 eetlepels water tot de rarbarber zacht is met 80 gr. suiker in ca. 10 minuten. Laat de pan afkoelen in een grotere pan met koud water.
Rasp de schil van 1 hele citroen, pers de citroen uit. Klop 1,5 dl slagroom op met 30 gr. poedersuiker tot yoghurtdikte. Roer in een andere beslagkom de geraspte citroenschil, het citroensap, 30 gr. basterdsuiker en 2 zakjes vanillesuiker door 250 gr. mascarpone. Vouw vervolgens de slagroom door de mascarpone.
Serveren: verdeel de rabarber en daarbovenop de citroenmascarpone over 4 kommen of glazen, doe er het kruim van 80 gr. verkruimelde over en serveer direct.
rabarber crumble met amandel & vanille ijs
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd 850 gr. rabarber in stukken. Verdeel het over een ingevette ovenschaal. Bestrooi met 1oo gr. suiker en met anderhalve eetlepel custardpoeder. Roer om.
Rooster 25 gr. amandelsnippers goudbruin in een koekenpan.
Maak intussen de crumble van 75 gr. amandelmeel en 75 gr. bloem, 75 gr. boter en 100 gr. suiker. Meng er 100 gr. fijngehakte amandelen doorheen en de rasp van 1 citroen. Wrijf het door je handen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het over de rabarber.
Bak in ca. 25-30 minuten goudbruin. Serveer met een bolletje vanille ijs. Strooi wat geroosterde amandelsnippers over het ijs.
bottom of page