top of page

miso coquille

waterkers eend

kwartel wortel five spice

witvis chocolade

perzik abrikoos

mango munt

ui ras el hanout

kaneel dragon

olijven bacon

zoete aardappel

banaan

Grand Marnier

chocolade

 

 

 

 

 

smaak

combinaties

sinaasappel

Image by Xiaolong Wong

gegrilde vis

duindoornbes

fricandeau ui garnaal citroen

hazelnoot biet geitenkaas couscous

​gnocchi yuzu

appel suiker honing mandarijn

rozemarijn kip mozzarella rucola

Image by Xiaolong Wong

Image by Xiaolong Wong

couscous met citrusvruchten, pistachenoten, munt, koriander & peterselie.

Maak 1 pak couscous volgens de gebruiksaanwijzingen. Hak 1/2 bos koriander en 1/2 bos platte peterselie fijn samen met de blaadjes van 1/2 bos munt. Snijd een halve rode peper klein. Rasp de schil van 1 citroen, 1 limoen en 2 sinaasappels.  Pel en hak 2 handjes pistachenoten fijn. Pers de citrusvruchten uit. Meng nu de couscous, de citrusrasp, het citrussap, de pistachenoten, de rode peper en de groene kruiden. Roer om, voeg extra vergine olijfolie toe en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.


IMG_20191115_134850_edited_edited_edited

 

Gebrande citruscarpaccio

met burrata, munt en pistache

Schil en snijd 2 sinaasappels en 2 stuks pompelmoes overdwars in plakken (dwars op de partjes) van ca. 0,6 cm. Verhit de grillpan en gril heel kort de plakken er aan 1 kant op. Maak een dressing van fijngesneden verse munt, extra vergine olijfolie, 2 eetlepels honing en citroensap, cayennepeper, zout en peper. Leg de plakken gegrilde citrus om en om op een schaal, leg twee burrata's in stukken gescheurd in het midden. Besprenkel met de dressing, 1 handje geschilde en fijngehakte pistachenootjes en garneer met muntblaadjes.

 

 

 

 

 

 

 

Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong

Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong

sinaasappel
mosterdsaus

 

Fruit 2 sjalotjes glazig in een steelpan in boter. Ondertussen 1 of 2 sinaasappels uitpersen. Sap toevoegen en 1 pot fond (gevogeltefond bij gevogelte gerecht, visfond bij visgerecht, runderfond bij vleesgerecht, of 300 ml. groentebouillon bij een vegetarisch gerecht) aan de sjalotjes en 3 jeneverbessen. Inkoken tot de helft. Snijd de schil van 1 sinaasappel en voeg toe aan de saus. Laat even sudderen. Voeg 2 el pittige mosterd toe en 1 el milde mosterd en roer goed los met een garde. Zeef de saus. Voeg 200 ml slagroom toe. Warm door en proef. Breng op smaak met evt. meer mosterd, zout en peper. Niet meer laten koken.

Mocht je een dikkere saus willen, dan 15 gr. bloem en 15 gr. boter door elkaar kneden. In de saus meeverwarmen, goed roeren, en wachten tot de saus indikt. Nog even goed proeven en evt. wat zout, peper of mosterd toevoegen

Image by Xiaolong Wong

Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong

Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong

Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong
Image by Xiaolong Wong

bottom of page