miso coquille
waterkers eend
kwartel wortel five spice
witvis chocolade
perzik abrikoos
mango munt
ui ras el hanout
kaneel dragon
olijven bacon
zoete aardappel
banaan
Grand Marnier
chocolade


gegrilde vis
duindoornbes
fricandeau ui garnaal citroen
hazelnoot biet geitenkaas couscous
gnocchi yuzu
appel suiker honing mandarijn
rozemarijn kip mozzarella rucola


couscous met citrusvruchten, pistachenoten, munt, koriander & peterselie.
Maak 1 pak couscous volgens de gebruiksaanwijzingen. Hak 1/2 bos koriander en 1/2 bos platte peterselie fijn samen met de blaadjes van 1/2 bos munt. Snijd een halve rode peper klein. Rasp de schil van 1 citroen, 1 limoen en 2 sinaasappels. Pel en hak 2 handjes pistachenoten fijn. Pers de citrusvruchten uit. Meng nu de couscous, de citrusrasp, het citrussap, de pistachenoten, de rode peper en de groene kruiden. Roer om, voeg extra vergine olijfolie toe en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

Gebrande citruscarpaccio
met burrata, munt en pistache
Schil en snijd 2 sinaasappels en 2 stuks pompelmoes overdwars in plakken (dwars op de partjes) van ca. 0,6 cm. Verhit de grillpan en gril heel kort de plakken er aan 1 kant op. Maak een dressing van fijngesneden verse munt, extra vergine olijfolie, 2 eetlepels honing en citroensap, cayennepeper, zout en peper. Leg de plakken gegrilde citrus om en om op een schaal, leg twee burrata's in stukken gescheurd in het midden. Besprenkel met de dressing, 1 handje geschilde en fijngehakte pistachenootjes en garneer met muntblaadjes.






sinaasappel
mosterdsaus
Fruit 2 sjalotjes glazig in een steelpan in boter. Ondertussen 1 of 2 sinaasappels uitpersen. Sap toevoegen en 1 pot fond (gevogeltefond bij gevogelte gerecht, visfond bij visgerecht, runderfond bij vleesgerecht, of 300 ml. groentebouillon bij een vegetarisch gerecht) aan de sjalotjes en 3 jeneverbessen. Inkoken tot de helft. Snijd de schil van 1 sinaasappel en voeg toe aan de saus. Laat even sudderen. Voeg 2 el pittige mosterd toe en 1 el milde mosterd en roer goed los met een garde. Zeef de saus. Voeg 200 ml slagroom toe. Warm door en proef. Breng op smaak met evt. meer mosterd, zout en peper. Niet meer laten koken.
Mocht je een dikkere saus willen, dan 15 gr. bloem en 15 gr. boter door elkaar kneden. In de saus meeverwarmen, goed roeren, en wachten tot de saus indikt. Nog even goed proeven en evt. wat zout, peper of mosterd toevoegen









