top of page

citroengras fregola coquille XO saus bosui avocado tauge

sticky rice zeebaars paksoi

pisco sour doperwt buikspek sojasaus curry kropsla mayonaise

kokkels rettich kip papaja venkel hummus

couscous rundergehakt wasabi gember kouseband linzen

perzik abrikoos

mango yoghurt

sinaasappel rabarber ui koolrabi kerrie rundermerg

munt komkommer koriander zoete aardappel

dragon langoustine

kwartel wortel bacon

schol kabeljauw zalm schar tarbot gegrilde  inktvis tong

kaneel

tomaat tonijn

ricotta

Image by Dose Juice

recepten&
smaak

combi
naties
limoen

 

one lime with leaf on light pink background.jpg

courgette paprika
cashew
grapefruit bavette quinoa

lange vingers mascarpone
honing mandarijn makreel jalapeno pepers
gegrilde vis rode mul dashi yuzu
tijm 
duindoornbes

hazelnoot peer banaan geitenkaas 
appel suiker appel rozemarijn
citroentijm parelhoen komijn sambal
mozzarella
rucola

 

Refreshing Juices
Image by César Guel
Image by Jenny Pace

aardbei kreeft hollandse garnalen aubergine langoustines hummus oesters venkel
groene asperges mosselen 
pompoen basmati rijst chilipeper burrata kikkererwten peterselie
zeewolf
chorizo
walnoot witte bonen
geroosterde bloemkool tahin
maanzaad
bramen vijgen pecannoot
bloedsinaasappel pompelmoes vlierbloesem pompoen
knoflook



 

ansjovis ananas lamsnek sumak tabouleh artisjok
sardines chipotle
paprika aardappel
room
dille feta bieslook forel knolselderij harissa krieltjes spitskool witte bonen spinazie sliptong chioggia biet gerookte entrecote  zwarte knoflook shortribs
mayonaise ei sperziebonen
meringue kokos amandel hangop Griekse yoghurt   gedroogde tomaat varkenshaas

lime and rice pastel.jpg
lime and coconut pastel.jpg

limes lemon orange light pastel background.jpg

couscous met citrusvruchten, pistachenoten, munt, koriander & peterselie.

Maak 1 pak couscous volgens de gebruiksaanwijzingen. Hak 1/2 bos koriander en 1/2 bos platte peterselie fijn samen met de blaadjes van 1/2 bos munt. Snijd een halve rode peper klein. Rasp de schil van 1 citroen, 1 limoen en 2 sinaasappels.  Pel en hak 2 handjes pistachenoten fijn. Pers de citrusvruchten uit. Meng nu de couscous, de citrusrasp, het citrussap, de pistachenoten, de rode peper en de groene kruiden. Roer om, voeg extra vergine olijfolie toe en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.


couscous lime pastel background.jpg

 

Gebrande citruscarpaccio

 

met burrata, munt en pistache

Schil en snijd 2 sinaasappels en 2 stuks pompelmoes en 1 limoen overdwars in plakken (dwars op de partjes) van ca. 0,6 cm. Verhit de grillpan en gril heel kort de plakken er aan 1 kant op. Maak een dressing van fijngesneden verse munt, extra vergine olijfolie, 2 eetlepels honing en citroensap, cayennepeper, zout en peper. Leg de plakken gegrilde citrus om en om op een schaal, leg twee burrata's in stukken gescheurd in het midden. Besprenkel met de dressing, 1 handje geschilde en fijngehakte pistachenootjes en garneer met muntblaadjes.

 

 

 

 

 

 

 

lime langoustine on pastel plate.jpg
 basket full of limes pastel background.jpg
lime cake light  blue background.jpg

lime green curry kaffir lime rice light blue background bowl.jpg
lime sorbet in pastel cup lemons light blue plate.jpg
lime cake on a rack rural tea towel.jpg

bottom of page