top of page

truffel ansjovis Parmezaan ui

munt bloemkool artisjok

slagroom lavas wortel daslook

lamsrack koffie

ricotta piccalilly rozemarijn

gekookte octopus olijven kropsla

citroen za'atar

mozzarella

koriander

aubergine

Image by Josephine Amalie Paysen

rozemarijn

bieslook kreeft Parmaham mosterd

curry gamba

biet rucola

hazelnootolie asperges

bieslook kummel rode ui mayonaise

peterselie zalm

kaviaar kimchi

Image by Eric Prouzet

kookhack

Kook  aardappels met een sjalotje, dan heb je geen zout nodig (trucje is van Marcel Planting, oud chef Amstel hotel op

lecuisinier.nl)

Image by Javad Esmaeili

andijvie heilbot ei sour cream
gerookte wortel wasabi Stilton
spruitjes
zoete aardappel
kalfsvlees cress
kaneel
mierikswortel
pastinaak
Goudse kaas
ingelegde citroen
witlof

Organic Potatoes

 

aardappel

kaantjes

Schil, was en snijd vastkokende aardappels in blokjes van 3x3 mm. Bak ze in boter tot ze knapperig zijn.

 

 

romige aardappelpuree

met knoflook en bieslook

Voor vier personen.

Schil, was en snijd 2 kilo kruimige aardappels in stukken. Kook samen met 4 ontvelde teentjes knoflook. Snijd een flinke bos bieslook fijn. Stamp de aardappels en knoflook fijn met 300 ml melk, boter, een flinke plens room, zout en peper en bieslook tot een romige puree.

 

 

 

 

Potatoes

knolselderij
rundvlees mosterd
witvis witte chocola
morilles boter
spinazie kwartel
chilipeper kip prei sjalot jalapeño
dragon 
knoflook
citroen makreel

eend walnoot
peterselie pistache spitskool harissa bacon avocado

 

aardappel

puree met knoflook & koriander

Kook aardappels met een paar ontvelde teentjes knoflook. Maak er puree van met boter en melk (of room) en doe er flink wat fijngesneden koriander of peterselie doorheen.

 

 

 

 

 

hasselback potatoes

Voor vier personen.

Zet een pan met 200 ml olijfolie op met 2 teentjes ontvelde knoflook en ris de tijm van 3-4 takjes tijm erboven en een snufje cayennepeper. Laat op een laag vuurtje trekken. Verwarm de oven op 175 graden. 

Was 1 kilo vastkokende aardappels. Leg 2 pollepels steeds straks naast 1 aardappel in de lengte. Snijd de aardappels nu in in de breedte in om de 5 mm. De pollepels ernaast zorgen ervoor dat je de aardappels niet helemaal doorsnijdt.

Doe de hasselback potatoes in een ingevette ovenschaal, giet de olie eroverheen. Bestrooi met wat versgemalen peper. 40-50 minuten bakken. Serveer de aardappels met Maldon zout.

 

 

 

Aardappelgratin

 

Verwarm 500 ml. melk en 500 ml. room, doe er vier tenen knoflook bij, niet laten koken. Schil, was 1,2 kg vastkokende aardappels. Snijd ze in dunne plakjes.  Doe steeds een laagje aardappelplakjes in de ovenschaal, bestrooi met wat zout en weinig peper, herhaal, tot de ovenschaal 2/3 vol is. Vis de tenen knoflook uit de melk. Giet het roommengsel over de aardappels, doe er wat kleine stukjes boter overheen en bak gaar in iets meer dan 1 uur. Controleer na 50-55 minuten of de aardappels gaar zijn. Zet zo nodig nog even de grill aan voor een krokant korstje op de aardappels.

 

 

 

bottom of page