top of page
truffel ansjovis Parmezaan ui
munt bloemkool artisjok
slagroom lavas wortel daslook
lamsrack koffie
ricotta piccalilly rozemarijn
gekookte octopus olijven kropsla
citroen za'atar
mozzarella
koriander
aubergine

recepten &
smaak
combi
naties
aardappel

rozemarijn
bieslook kreeft Parmaham mosterd
curry gamba
biet rucola
hazelnootolie asperges
bieslook kummel rode ui mayonaise
peterselie zalm
kaviaar kimchi

kookhack
Kook aardappels met een sjalotje, dan heb je geen zout nodig (trucje is van Marcel Planting, oud chef Amstel hotel op
lecuisinier.nl)

andijvie heilbot ei sour cream
gerookte wortel wasabi Stilton
spruitjes
zoete aardappel
kalfsvlees cress
kaneel
mierikswortel
pastinaak
Goudse kaas
ingelegde citroen
witlof

aardappel
kaantjes
Schil, was en snijd vastkokende aardappels in blokjes van 3x3 mm. Bak ze in boter tot ze knapperig zijn.
romige aardappelpuree
met knoflook en bieslook
Voor vier personen.
Schil, was en snijd 2 kilo kruimige aardappels in stukken. Kook samen met 4 ontvelde teentjes knoflook. Snijd een flinke bos bieslook fijn. Stamp de aardappels en knoflook fijn met 300 ml melk, boter, een flinke plens room, zout en peper en bieslook tot een romige puree.

knolselderij
rundvlees mosterd
witvis witte chocola
morilles boter
spinazie kwartel
chilipeper kip prei sjalot jalapeño
dragon
knoflook citroen makreel
eend walnoot
peterselie pistache spitskool harissa bacon avocado
aardappel
puree met knoflook & koriander
Kook aardappels met een paar ontvelde teentjes knoflook. Maak er puree van met boter en melk (of room) en doe er flink wat fijngesneden koriander of peterselie doorheen.
hasselback potatoes
Voor vier personen.
Zet een pan met 200 ml olijfolie op met 2 teentjes ontvelde knoflook en ris de tijm van 3-4 takjes tijm erboven en een snufje cayennepeper. Laat op een laag vuurtje trekken. Verwarm de oven op 175 graden.
Was 1 kilo vastkokende aardappels. Leg 2 pollepels steeds straks naast 1 aardappel in de lengte. Snijd de aardappels nu in in de breedte in om de 5 mm. De pollepels ernaast zorgen ervoor dat je de aardappels niet helemaal doorsnijdt.
Doe de hasselback potatoes in een ingevette ovenschaal, giet de olie eroverheen. Bestrooi met wat versgemalen peper. 40-50 minuten bakken. Serveer de aardappels met Maldon zout.
Aardappelgratin
Verwarm 500 ml. melk en 500 ml. room, doe er vier tenen knoflook bij, niet laten koken. Schil, was 1,2 kg vastkokende aardappels. Snijd ze in dunne plakjes. Doe steeds een laagje aardappelplakjes in de ovenschaal, bestrooi met wat zout en weinig peper, herhaal, tot de ovenschaal 2/3 vol is. Vis de tenen knoflook uit de melk. Giet het roommengsel over de aardappels, doe er wat kleine stukjes boter overheen en bak gaar in iets meer dan 1 uur. Controleer na 50-55 minuten of de aardappels gaar zijn. Zet zo nodig nog even de grill aan voor een krokant korstje op de aardappels.
bottom of page