top of page
inktvis olijven
aardappel knoflook anjovis
zwezerik
gegrilde eendenborst
ei tomaat
pasta ricotta
lamsvlees
Parmezaanse kaas

recepten &
smaak
combi
naties
artisjok

pistache balsamico azijn
gamba ingelegde citroen
rauwe tonijn
risotto citroen
vadouvan
gegrilde groene asperges
tuinboon chorizo rivierkreeftjes
appel gegrild vlees

borrelhap artisjokmousse met basilicum
Giet een blik artisjokharten af. Pureer met heel veel olijfolie, een ontveld teentje knoflook en alle blaadjes van 1 basilicumplant. Op smaak brengen met zout, peper en snufje chilipeper.

kookhack voorkomen verkleuring
Leg de artisjokken direct na het schoonmaken in water met wat azijn of citroen. Zo wordt de artisjok niet bruin.

voorgerecht
artisjok
Verwijder de steel. Kook de artisjokken in water met wat citroensap gaar in ongeveer 25 min. Serveer 1 artisjok per persoon met een schaaltje goede extra vergine olijfolie. Pel aan tafel de blaadjes eraf en doop ze in de olijfolie. De zachte binnenkant kun je eruit happen.

sjalot
dragon sardientjes
tijm witte wijn
broodkruim
munt kappertjes
majoraan sherry
Parmaham
pancetta
basilicum
knoflook citroen avocado

romige tagliatelle met citroen, pecorino & artisjok
Bak 50 gr. rookspek uit tot net aan krokant. Zet ondertussen een grote pan met water op. Breng aan de kook en zout het water. Giet een blik artisjokken af, snijd de artisjokken in kwarten. Fruit een sjalotje in olijfolie glazig, voeg de artisjokharten toe en rasp het geel van een halve citroen erbij. Strooi er wat majoraan en tijm overheen. Doe het uitgebakken spek erbij en 100 ml room. Rasp een stukje pecorino. Kook 400 gr. verse tagliatelle gaar (ca. 4 minuten). Afgieten, mengen met de saus, bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak en strooi er wat pecorino overheen.
roergebakken artisjokharten, doperwten, tuinbonen en mini groene asperges
Snijd vier gekookte artisjokharten in stukken. Fruit een sjalotje in olijfolie glazig, voeg de tuinbonen met een half glas witte wijn, blijf roeren. Als ze bijna gaar zijn, mini asperges en doperwten toevoegen en artisjokharten. Strooi er weinig chilipeper overheen. Bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak.
Serveren bij lamskoteletjes, een gestoomd stukje witvis of zelfgemaakte hummus.
bottom of page