top of page

inktvis olijven

aardappel knoflook anjovis
zwezerik

gegrilde eendenborst

ei tomaat

pasta ricotta

lamsvlees

Parmezaanse kaas

 

smaak

combinaties

artisjok

Image by Sakura Ho

​pistache balsamico azijn
gamba ingelegde citroen
rauwe tonijn
risotto citroen
vadouvan
gegrilde groene asperges
tuinboon chorizo rivierkreeftjes
appel gegrild vlees

Roasted Artichokes

 

borrelhap artisjokmousse met basilicum

Giet een blik artisjokharten af. Pureer met heel veel olijfolie, een ontveld teentje knoflook en alle blaadjes van 1 basilicumplant. Op smaak brengen met zout, peper en snufje chilipeper.

 

 

 

 

Image by Anne Allier

kookhack voorkomen verkleuring

Leg de artisjokken direct na het schoonmaken in water met wat azijn of citroen. Zo wordt de  artisjok niet bruin.

Image by Margaret Jaszowska

 

voorgerecht

artisjok

Verwijder de steel. Kook de artisjokken in water met wat citroensap gaar in ongeveer 25 min. Serveer 1 artisjok per persoon met een schaaltje goede extra vergine olijfolie. Pel aan tafel de blaadjes eraf en doop ze in de olijfolie. De zachte binnenkant kun je eruit happen. 

 

 

 

 

Image by Anne Allier

sjalot 

dragon sardientjes

tijm witte wijn

broodkruim

munt kappertjes

majoraan sherry
Parmaham

pancetta

basilicum

knoflook citroen avocado

Image by Margaret Jaszowska

 

romige tagliatelle met citroen, pecorino & artisjok

Bak 50 gr. rookspek uit tot net aan krokant. Zet ondertussen een grote pan met water op. Breng aan de kook en zout het water. Giet een blik artisjokken af, snijd de artisjokken in kwarten. Fruit een sjalotje in olijfolie glazig, voeg de artisjokharten toe en rasp het geel van een halve citroen erbij. Strooi er wat majoraan en tijm overheen. Doe het uitgebakken spek erbij en 100 ml room. Rasp een stukje pecorino. Kook 400 gr. verse tagliatelle gaar (ca. 4 minuten). Afgieten, mengen met de saus, bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak en strooi er wat pecorino overheen.

 

 

 

 

 

roergebakken artisjokharten, doperwten, tuinbonen en mini groene asperges

Snijd vier gekookte artisjokharten in stukken. Fruit een sjalotje in olijfolie glazig, voeg de tuinbonen met een half glas witte wijn, blijf roeren. Als ze bijna gaar zijn, mini asperges en doperwten toevoegen en artisjokharten. Strooi er weinig chilipeper overheen. Bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak.

Serveren bij lamskoteletjes, een gestoomd stukje witvis of zelfgemaakte hummus.

 

 

 

 

bottom of page