top of page

garnalen
gerookte biet kummel gepocheerd ei
Parmezaan tomaat
little gem sla
langoustines
bacon in bietensap & azijn ingelegde ui
limoen

Avocado Salad

sour cream
gerookte wortel peterselie
zoete aardappel
​mierikswortel
kalkoen rucola
chorizo sesam
soja little gem sla gekookt ei 
groene asperges
doperwt
sperziebonen

watermeloen

rucola

Fresh Green Dip

 

avocado

crème met sesam

Pureer de geschilde avocado met een staafmixer, 1 tl. mayonaise, 1,5 el. sesamolie en een halve tl soja. Op smaak brengen met snufje chilipeper. Serveren met wasabi sesam en een stukje gebakken vis.

 

 

 

 

kookhack  verkleuring guacamole

Bewaar guacamole met de pit erin totdat je het gerecht uitserveert, zo wordt de avocado niet bruin.

Avocado

 

kookhack avocado

Bewaar een onrijpe avocado bij een banaan in een papieren zak. Zo wordt hij sneller rijp.

 

 

 

 

Avocado

chilipeper bonen chipotle kip mais gefrituurde octopus sumak scrambled eggs dragon krab munt
cherry tomaat
aardappel zalm

radijs koriander
krieltjes zalm hummus grapefruit

pistachenootjes
baba ganoush


 

bieslook gamba's

kreeft 

mayonaise

grapefruit

Parmaham mosterd

bieslook omelet kummel

Turkse yoghurt

rode ui

gerookte heilbot feta komkommer


 

 

avocado crème met knoflook & gember

Ontvel de rijpe avocado, snijd in stukjes en pureer met een ontveld stukje knoflook, een derde chilipeper, een stukje geschild stukje gember van 4 cm, in stukjes gesneden. Voeg wat peterselie of koriander toe, zout, peper en 1 eetlepel mayonaise en een halve el. volle yoghurt. Serveer met brood of een groene frisse salade met rucola & groene bonen.

 

 

 

 

 

kookhack tegen verkleuring avocado (2)

Een kneepje citroensap op de avocado doen, voorkomt verkleuring van avocado's.

 

 

 

 

Avocado

 

zuurdesem, avocado & baba ganoush

Rooster 4 grote plakken zuurdesembrood. Ontpit een avocado, snijd in de lengte en verwijder de schil. Schaaf de helften met een dunschiller.  Bestrooi met een snuf chilipoeder en wat versgemalen zwarte peper. Besmeer de plakken brood met baba ganoush (bakje Maza), een paar reepjes gegrilde rode paprika en leg de de geschaafde avocado erop.

 

 

 

 

gebakken krieltjes in de schil, avocado salsa & gebakken gamba's, groene sla

Was 1 kilo verse krieltjes in de schil, schrob goed schoon. Halveer de krieltjes en bak ze ondertussen in olijfolie met 3 teentjes knoflook in de schil. Bestrooi met zout en peper. Was ondertussen 1 kropsla, goed laten uitlekken, maak een dressing van olijfolie, mosterd en azijn. Meng de sla met de dressing.

Ontpit en schil ondertussen 1 avocado. Snijd in grove stukken. Snijd een 1/4 bos peterselie grof. Doe de avocado, peterselie, sap van 1/3 citroen, een scheutje extra vergine olijfolie en 1 flinke tl. mayonaise in een maatbeker, met een flinke snuf cayennepeper, zout en peper.  Haal de knoflook uit de pan met krieltjes. Knijp de knoflook leeg bij de avocado. Pureer, proef en breng zonodig op smaak met wat citroensap, zout of (cayenne)peper. 

 

 

Verhit ondertussen olijfolie, bak kort 2 teentjes knoflook erin, bak 500 gr. gamba's gaar, bestrooi met zout en peper.

 


salade met avocado & chipotle pulled chicken & zwarte bonen

Zet een pan met 1 l. water op met 2 kipbouillon blokjes. Doe er in de lengte gehalveerde kipfilet van 300 gr. in. Kook in ca. 10 min. gaar (Tip: bewaar de bouillon in de vriezer voor sauzen).

Haal de kipfilet eruit, laat afkoelen.

Fruit een fijngesneden uitje glazig, doe er 3 el. chipotlepeper uit pot (La Morena) bij, een snufje cayennepeper en 400 gr. zwarte bonen (uit blik).


Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken met het chipotlemengsel.

Snijd 1 krop romainesla, was, laat uitlekken en meng met olijfolie, 1 tl. mayonaise en 1 tl volle yoghurt en azijn, zout en peper
.

Ontpit 1 avocado, schil en snijd in stukjes.

Meng de sla met de avocado. Verdeel over vier borden. Verdeel de pulled chicken erover.

 

bottom of page