top of page
garnalen
gerookte biet kummel gepocheerd ei
Parmezaan tomaat
little gem sla
langoustines
bacon in bietensap & azijn ingelegde ui
limoen
recepten &
smaak
combi
naties
avocado
sour cream
gerookte wortel peterselie
zoete aardappel
mierikswortel
kalkoen rucola
chorizo sesam
soja little gem sla gekookt ei
groene asperges
doperwt
sperziebonen
watermeloen
rucola
avocado
crème met sesam
Pureer de geschilde avocado met een staafmixer, 1 tl. mayonaise, 1,5 el. sesamolie en een halve tl soja. Op smaak brengen met snufje chilipeper. Serveren met wasabi sesam en een stukje gebakken vis.
kookhack verkleuring guacamole
Bewaar guacamole met de pit erin totdat je het gerecht uitserveert, zo wordt de avocado niet bruin.
kookhack avocado
Bewaar een onrijpe avocado bij een banaan in een papieren zak. Zo wordt hij sneller rijp.
chilipeper bonen chipotle kip mais gefrituurde octopus sumak scrambled eggs dragon krab munt
cherry tomaat
aardappel zalm
radijs koriander
krieltjes zalm hummus grapefruit
pistachenootjes
baba ganoush
bieslook gamba's
kreeft
mayonaise
grapefruit
Parmaham mosterd
bieslook omelet kummel
Turkse yoghurt
rode ui
gerookte heilbot feta komkommer
avocado crème met knoflook & gember
Ontvel de rijpe avocado, snijd in stukjes en pureer met een ontveld stukje knoflook, een derde chilipeper, een stukje geschild stukje gember van 4 cm, in stukjes gesneden. Voeg wat peterselie of koriander toe, zout, peper en 1 eetlepel mayonaise en een halve el. volle yoghurt. Serveer met brood of een groene frisse salade met rucola & groene bonen.
kookhack tegen verkleuring avocado (2)
Een kneepje citroensap op de avocado doen, voorkomt verkleuring van avocado's.
zuurdesem, avocado & baba ganoush
Rooster 4 grote plakken zuurdesembrood. Ontpit een avocado, snijd in de lengte en verwijder de schil. Schaaf de helften met een dunschiller. Bestrooi met een snuf chilipoeder en wat versgemalen zwarte peper. Besmeer de plakken brood met baba ganoush (bakje Maza), een paar reepjes gegrilde rode paprika en leg de de geschaafde avocado erop.
gebakken krieltjes in de schil, avocado salsa & gebakken gamba's, groene sla
Was 1 kilo verse krieltjes in de schil, schrob goed schoon. Halveer de krieltjes en bak ze ondertussen in olijfolie met 3 teentjes knoflook in de schil. Bestrooi met zout en peper. Was ondertussen 1 kropsla, goed laten uitlekken, maak een dressing van olijfolie, mosterd en azijn. Meng de sla met de dressing.
Ontpit en schil ondertussen 1 avocado. Snijd in grove stukken. Snijd een 1/4 bos peterselie grof. Doe de avocado, peterselie, sap van 1/3 citroen, een scheutje extra vergine olijfolie en 1 flinke tl. mayonaise in een maatbeker, met een flinke snuf cayennepeper, zout en peper. Haal de knoflook uit de pan met krieltjes. Knijp de knoflook leeg bij de avocado. Pureer, proef en breng zonodig op smaak met wat citroensap, zout of (cayenne)peper.
Verhit ondertussen olijfolie, bak kort 2 teentjes knoflook erin, bak 500 gr. gamba's gaar, bestrooi met zout en peper.
salade met avocado & chipotle pulled chicken & zwarte bonen
Zet een pan met 1 l. water op met 2 kipbouillon blokjes. Doe er in de lengte gehalveerde kipfilet van 300 gr. in. Kook in ca. 10 min. gaar (Tip: bewaar de bouillon in de vriezer voor sauzen).
Haal de kipfilet eruit, laat afkoelen.
Fruit een fijngesneden uitje glazig, doe er 3 el. chipotlepeper uit pot (La Morena) bij, een snufje cayennepeper en 400 gr. zwarte bonen (uit blik).
Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken met het chipotlemengsel.
Snijd 1 krop romainesla, was, laat uitlekken en meng met olijfolie, 1 tl. mayonaise en 1 tl volle yoghurt en azijn, zout en peper.
Ontpit 1 avocado, schil en snijd in stukjes.
Meng de sla met de avocado. Verdeel over vier borden. Verdeel de pulled chicken erover.
bottom of page