top of page

 
rucola walnoot
crème fraîche

gerookte makreel appel hertenbiefstuk
sprotjes bakharing ui
mosterd halloumi
aardappel
mierikswortel

sinaasappel eendenlever

rode%20biet%20chioggia%20biet%20gehalvee

recepten &
smaak

combi
naties

biet

sour cream kummel wortel

wasabi Stilton

​mierikswortel

pastinaak balsamico azijn

peterselie ei

Nori granaatappel

buikspek mosterd

vijgen pistache

linzen pecan room

bramen braadworst rode wijn salie

Beetroots

grapefruit

gerookte groenten

mozzarella

tijm kersen

sherry sinaasappel

munt gepofte groenten

haas wildjus

cranberry couscous pijnboompitjes

knoflookpuree

bladerdeeg

 

Pekmez

gebakken makreel

appel ricotta

appelstroop

hazelnoot burrata rabarber

rundvlees mosterd

bacon avocado

hert waterkers

geitenkaas rozenwater zalm hangop framboos

 

kookhack: biet in zoutkorst

800 gr. bietjes nodig, 3 eieren en 1 pak zout. Verwarm de oven op 180 graden. Meng 450 gr. zout & 3  eiwitten, meng er3 flinke eetlepels kruiden doorheen (tijm bv. of dukkah). Bedek bietjes rondom met het zoutmengsel. Rooster ze 50-55 min. Verwijder de zoutkorst.

 

 

 

 

bieten
carpaccio met munt en burrata

Kook en schil 400 gr. bietjes. Snijd er flinterdunne plakjes van. Verdeel over 4 borden, verdeel er gescheurde burrata over en wat fijn gesneden blaadjes munt. Olijfolie, balsamico, zout en peper erover doen. 

Image by Melissa LeGette

 

bietjessalade met balsamico, salie, walnoot en geitenkaas

Snijd vier grote bieten in dunne parten (achtsten). Frituur 10-15 salieblaadjes in olijfolie, hak grof. Hak een handje gepelde walnoten fijn. Meng de bieten met balsamico azijn, olijfolie en bestrooi met zout, peper en walnoten en 1 groentelepel  fijngehakte geitenkaas. Roer er 50 gr. bietenblad doorheen. . Op het allerlaatst pas de salie strooien over de bietjes.

 

 

In de oven gepofte  bieten (simpele versie)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw 4 bieten elk in aluminium folie. Pof de bieten in de oven ongeveer drie kwartier. Check of de bieten gaar zijn met een sateprikker (zacht in het midden, dan zijn ze gaar).

Serveer ze, snijd aan de bovenkant open, bestrooi met wat zout en peper.

 

In de oven gepofte  bieten (met tijm, geitenkaas en honing)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw 4 bieten elk in aluminium folie. Pof de bieten in de oven ongeveer drie kwartier. Check of de bieten gaar zijn met een sateprikker (zacht in het midden, dan zijn ze gaar).

Verwijder de folie. Snijd ze aan de bovenkant open. Bestrooi met zout, peper en een lepel vloeibare honing. Verkruimel er wat geitenkaas over en ris wat blaadjes tijm van een verse takje tijm.

 

In de oven gepofte  bieten (met feta, oregano en pistachenoten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw 4 bieten elk in aluminium folie. Pof de bieten in de oven ongeveer drie kwartier. Check of de bieten gaar zijn met een sateprikker (zacht in het midden, dan zijn ze gaar).

Verwijder de folie. Snijd ze aan de bovenkant open. Bestrooi met zout, peper en gedroogde oregano. Verkruimel er wat feta over en fijngehakte pistachenootjes.

bottom of page