top of page
rucola walnoot
crème fraîche
gerookte makreel appel hertenbiefstuk
sprotjes bakharing ui
mosterd halloumi
aardappel
mierikswortel
sinaasappel eendenlever

recepten &
smaak
combi
naties
biet
sour cream kummel wortel
wasabi Stilton
mierikswortel
pastinaak balsamico azijn
peterselie ei
Nori granaatappel
buikspek mosterd
vijgen pistache
linzen pecan room
bramen braadworst rode wijn salie

grapefruit
gerookte groenten
mozzarella
tijm kersen
sherry sinaasappel
munt gepofte groenten
haas wildjus
cranberry couscous pijnboompitjes
knoflookpuree
bladerdeeg

Pekmez
gebakken makreel
appel ricotta
appelstroop
hazelnoot burrata rabarber
rundvlees mosterd
bacon avocado
hert waterkers
geitenkaas rozenwater zalm hangop framboos
kookhack: biet in zoutkorst
800 gr. bietjes nodig, 3 eieren en 1 pak zout. Verwarm de oven op 180 graden. Meng 450 gr. zout & 3 eiwitten, meng er3 flinke eetlepels kruiden doorheen (tijm bv. of dukkah). Bedek bietjes rondom met het zoutmengsel. Rooster ze 50-55 min. Verwijder de zoutkorst.
bieten
carpaccio met munt en burrata
Kook en schil 400 gr. bietjes. Snijd er flinterdunne plakjes van. Verdeel over 4 borden, verdeel er gescheurde burrata over en wat fijn gesneden blaadjes munt. Olijfolie, balsamico, zout en peper erover doen.

bietjessalade met balsamico, salie, walnoot en geitenkaas
Snijd vier grote bieten in dunne parten (achtsten). Frituur 10-15 salieblaadjes in olijfolie, hak grof. Hak een handje gepelde walnoten fijn. Meng de bieten met balsamico azijn, olijfolie en bestrooi met zout, peper en walnoten en 1 groentelepel fijngehakte geitenkaas. Roer er 50 gr. bietenblad doorheen. . Op het allerlaatst pas de salie strooien over de bietjes.
In de oven gepofte bieten (simpele versie)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw 4 bieten elk in aluminium folie. Pof de bieten in de oven ongeveer drie kwartier. Check of de bieten gaar zijn met een sateprikker (zacht in het midden, dan zijn ze gaar).
Serveer ze, snijd aan de bovenkant open, bestrooi met wat zout en peper.
In de oven gepofte bieten (met tijm, geitenkaas en honing)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw 4 bieten elk in aluminium folie. Pof de bieten in de oven ongeveer drie kwartier. Check of de bieten gaar zijn met een sateprikker (zacht in het midden, dan zijn ze gaar).
Verwijder de folie. Snijd ze aan de bovenkant open. Bestrooi met zout, peper en een lepel vloeibare honing. Verkruimel er wat geitenkaas over en ris wat blaadjes tijm van een verse takje tijm.
In de oven gepofte bieten (met feta, oregano en pistachenoten)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw 4 bieten elk in aluminium folie. Pof de bieten in de oven ongeveer drie kwartier. Check of de bieten gaar zijn met een sateprikker (zacht in het midden, dan zijn ze gaar).
Verwijder de folie. Snijd ze aan de bovenkant open. Bestrooi met zout, peper en gedroogde oregano. Verkruimel er wat feta over en fijngehakte pistachenootjes.
bottom of page